Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hozz egy szál virágot Petőfinek • Petőfi 200 Kézdivásárhelyen

Hozz egy szál virágot Petőfinek • Petőfi 200 Kézdivásárhelyen Kultúra

Petőfi-emlékévnek nyilvánítottuk az idei esztendőt a költőóriás születésének 200. évfordulója alkalmából. Ennek jegyében Kovászna megyére kiterjedő rendezvénysorozattal, kulturális programokkal tisztelgünk Petőfi Sándor előtt, aki a történelmi Magyarország legkeletibb vármegyéjébe, Háromszékre is ellátogatott.

 
1849. július 24-én megszállt az egykori kézdivásárhelyi Szarvas Fogadóban, amelynek helyén ma a város postahivatala áll. Ezt jelzi az épület falán elhelyezett, bronzplakettes emléktábla és a róla elnevezett utca is.
Petőfi a Székelyföldön töltött heteiről feleségének, Szendrey Júliának címzett utolsó levelében így ír: „Csík-Szeredának és Kézdi-Vásárhelynek gyönyörű vidéke van; Sepsi-Szentgyörgyé talán még szebb. Majd körülményesebben megvizsgáljuk, ha együtt utazzuk be Háromszéket, mint a fészket rakni akaró fecskék.”
Tisztelettel meghívjuk, hogy 2023. július 23-án, vasárnap, 12 órakor vegyen részt a céhes város postahivatala előtti Petőfi emlékünnepségen. Kérjük, hozzon magával egy szál virágot, amelyet a rendezvény után elhelyezhet az emlékplakettnél.
 
A rendezvény részeként, ugyancsak vasárnap, 19 órakor a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a sepsiszentgyörgyi PetőFREE Társulás mutatja be a zenés műsorát Petőfi után: SZABADON! címmel.
 
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük