Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 4-éig lehet jelentkezni a turisztikai képzésekre

Augusztus 4-éig lehet jelentkezni a turisztikai képzésekre Kovászna megye

Szeptembertől a kézdivásárhelyi minorita rendházban magyar állami támogatással beindítják a szakképző iskolát. A képzések négy szakmában indulnak, jelentkezni augusztus 4-éig lehet.

Hirdetés
Hirdetés

Szakács, pincér–vendégtéri szakember, panziós-fogadós és turisztikai-technikus szakmák közül legtöbb kettőt választhatnak a jelentkezők.

Az érdekelteknek jelentkezési lapot kell kitölteniük (az alábbi elérhetőségeken igényelhetők), melyhez a képzés megkezdésének feltételeit igazoló dokumentumokat kell csatolni: betöltött 18. életév; az eredményes érettségi vizsga megléte (turisztikai-technikus képzés esetében) vagy a 10. osztály sikeres befejezése (pincér – vendégtéri szakember, szakács, panzió-fogadós képzés esetében); egészségügyi alkalmasság; magyar nyelv kommunikációs szintű ismerete; minimálisan 2 év szakmai gyakorlat (turizmus–vendéglátás); jelenleg is a turizmus-vendéglátás ágazatban dolgozik, vagy lehetősége van a szakmai gyakorlat szálláshelyen történő letöltésére.

A jelentkezés benyújtásának módja: elektronikusan a kezdiszakkepzes@gmail.com e-mail címre (aláírva és PDF formátumban), vagy postai úton az 525400 Târgu-Secuiesc, Strada Kanta, nr. 10. címen.

A jelentkezési lap benyújtásának (postai feladásának) határideje augusztus 4-e.

Érdeklődni és jelentkezni a 0784.693.385-ös telefonszámon vagy a kezdiszakkepzes@gmail.com címen lehet.

Fotó: Dénes Botond

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2023. július 23., 8:24
   ÉRTÉKELÉS: 12

   Minekes, ezekhez a dolgokhoz mindenki ért… komolyra fordítva a szót: vízvezetékszerelő, lakatos, hűtő- mosógép, stb szerelő szintén nincs. Jó autószerelő is alig.

 • User
  Dátum: 2023. július 23., 14:56
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A világ fogyasztásra épül, elképzelhetető, hogy a szakmunkás-képzés hiánya mögött komoly lobbi húzódik meg :,, Ne javítasd, dobd el!”

 • User
  Dátum: 2023. július 23., 23:30
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Eddig is képeztek a környékünken jó szakembert, de a fiatalok 90%a elhúz külföldre!
  Amilyen fizetések vannak nem is csoda! Itt képezhetnek űrhajóst is, de az sem fog maradni 2.000 lejért! 2 líceum után akik szakembert képeznek, minek még 1 újabb eremdéesszes továbbképző iskola?! Ja, hogy már nem kint képzik a talpnyalókat???