Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyakorlati hasznú kerekasztal

Gyakorlati hasznú kerekasztal Kultúra

Ismerkedés, lehetséges partnerségek keresése, információmegosztás céljával szerveztek péntek délután kerekasztal-beszélgetést Kézdivásárhelyen. A Civilek Háromszékért Szövetség és a Zöld Nap Egyesület által tető alá hozott eseményen tizenkét céhes városi szervezet, egyesület képviseltette magát, a rendezvény teljes mértékben elérte kitűzött célját.

Hirdetés
Hirdetés

– A Civilek Háromszékért Szövetség megalakulása óta rendszeresen, régiónként szervez tematikus kerekasztalokat, legutóbb a valós kedvezményezettekre vonatkozót tartották meg tavaly, Sepsiszentgyörgyön – részletezte Ráduly Attila a CIVEK képviseletében.

Mint fogalmazott, egy év szünet után, az alagút végén végre látható egy kis fény, a kézdivásárhelyi önkormányzat különített el pályázati alapot a városban működő civil szervezetek és oktatási intézmények számára, 22-ei határidővel. Meghívottként Gyergyai Bettina, az önkormányzat pályázati felelőse volt jelen, aki pontról pontra ismertette a pályázati kiírás feltételeit, gyakorlati tanácsokat adott. A jelenlevők lehetőséget kaptak arra, hogy a követelményeknek megfelelő, teljes és pontra tett iratcsomókat nyújtsanak be, ugyanígy az elszámolással kapcsolatos tudnivalókról is értesültek.

A nonprofit szervezetek képviselői elmondták, milyen gondokkal szembesültek a közelmúltban, megosztották egymással tapasztalataikat, apróbb hiányosságokat segítettek egymásnak megoldani – mint minden más szegmensben, itt is lényeges, hogy kapcsolatban legyenek, és szükség esetén tippeket adjanak, segítséget nyújtsanak.

Lényeges napirendi pontot képezett továbbá az az április végén életbe lépett törvény, amely arra kötelez minden vállalkozást és civil szervezetet, hogy nyilatkozzon, kik a valós haszonélvezők (beneficiar real). Ennek ismertetéséhez a Székely Hírmondó Gazdaság mellékletében május 12-én megjelent, Debreczeni János adószakértővel készült tájékoztató írást hívták segítségül, az érdeklődők a hirmondo.ro honlapon is megtalálják a cikket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 14., 8:41
    ÉRTÉKELÉS: 0

    „A követelményeknek megfelelő, teljes és pontra tett iratcsomókat nyújtsanak be.” Papíron, személyesen. Átlag 500 lejért. Az viszont mindenképpen dicséretes, hogy Kovászna Megye Tanácsával ellentétben, Kézdin legalább lehet pályázni.