Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Galériák Fehér Éjszakája

Sepsiszentgyörgy harmadik alkalommal csatlakozik a Galériák Fehér Éjszakája országos programsorozathoz ma, szeptember 30-án. Az idei kiadás eseményeinek helyszíne az Erdélyi Művészeti Központ és a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér.

Hirdetés
Hirdetés

18 órától az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében a Györkös Mányi Albert-kiállítás záróeseményeként Pálffy Tibor, a Tamási Áron Színház színművésze szaval Györkös Mányi Albert a közönség számára eddig még ismeretlen verseiből, majd ezt követi Xantus Gábor rendező, operatőr a festőművészről készült dokumentumfilmjének vetítése.

20 órától Bevezetés a színtanba címen Szelényi Károly, Magyar Örökség díjas fotóművész, a Széchenyi Művészeti Akadémia tagja tart vetített képes előadást. A Budapesten élő fotóművész SZÍNEK A fény tettei és szenvedései, Goethe színtana a mindennapokban címen színtani kutatásait 2012-ben publikálta. Mintegy másfél évtizeddel ezelőtt kezdett hozzá ehhez a munkához, céltudatosan gyűjtve a képanyagot a színtani elméletek illusztrálására.

21 órától Szebeni Zsuzsanna, a Györkös Mányi Albert-kiállítás kurátora, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője tart záró tárlatvezetést az Erdélyi Művészeti Központban. A kiállítás része az Erdélyt átfogó Györkös 100 rendezvénysorozatnak, amelynek főszervezője a kolozsvári Györkös Mányi Albert Emlékház. Az EMŰK-ben látható képek elsősorban a szülőföld és Tordaszentlászló közösségformáló erejét jelenítik meg, az alapvető györkösi témákat vonultatják fel a klasszikus megformálású művektől a szürreális álomképekig. A györkösi életműből utoljára itt látható együtt ennyi magángyűjteményből származó festmény.

Az EMŰK és a MAGMA ma 23 óráig várja látogatóit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük