Felhívás!

Folker-koncert

Folker-koncert Kultúra

Július 16-án 19 órától a Folker együttes Eszes Gyurka és az ezmók című koncertjével folytatódik a KultúrPark eseménysorozata.

A sepsiszentgyörgyi Folker együttes tagjai egyénenként és csapatban is már két évtizede foglalkoznak a magyar néphagyomány értékeivel, népzenével, néptánccal, népi énekléssel és gyerekoktatással. Rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon, táncház-találkozón léptek fel Erdély különböző településein, Magyarországon, a Vajdaságban vagy Nyugat-Európában. Különböző színházi produkciókban is szerepeltek, kiállítás-megnyitókon vettek részt, filmekhez szereztek zenét.

Egy új Folker-mese szereplői lehetünk ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán, ahol furulya, hegedű, nagybőgő, koboz szólaltatja meg a sajátos muzsikát, csengő hangokból áradnak a szebbnél szebb dallamok. A Folker együttes a moldvai csángók dalos-zenés-mesés kincsestárából választott egy lemezre valót.

A koncertre 200 darab jegy lesz elérhető, ezek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.