Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Főhajtás Horthy Miklós emléke előtt

Főhajtás Horthy Miklós emléke előtt Kultúra

Szerdán a kézdivásárhelyi régi református temetőben Horthy Miklósra emlékeztek a kormányzó halálának 65. évfordulója alkalmával.

Hirdetés
Hirdetés

A Horthy Miklós-domborművével díszített kopjafánál az Erdélyi Vitézi Rend kézdiszéki állománya, a Kézdiszéki Székely Tanács képviselői, továbbá kézdisárfalvi, kézdiszentkereszti és ozsdolai hagyományőrzők rótták le tiszteletüket a Vitézi Rend alapítójának emléke előtt. A megjelenteket elsőként vitéz Beke Ernő, az Erdélyi Vitézi Rend hadnagya köszöntötte. „Vitéz Nagybányai Horthy Miklósnak hálásak kell legyünk, mivel Magyarországot az elveszés küszöbéről fordította vissza vérzivataros időkben. Fejet hajtunk emléke előtt, nem feledve, hogy a Vitézi Rendnek ő volt az életre hívója”, hangsúlyozta.

Vitéz Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi tanár, a rend tagja méltatásában kiemelte, „a székelyek körében nagy tisztelet övezte és övezi a mai napig a kormányzót, ahogy azt a székely családokban a kommunizmus idején is megőrzött, Horthy Miklóst ábrázoló képek is tanúsítják.” A megemlékezőkre vitéz Ilyés K. Imre volt esztelneki, jelenleg kilyénfalvi plébános, a rend tagja adta áldását. A koszorúzással és himnuszaink eléneklésével véget ért eseményt a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd-iskola ötödik osztályos tanulója, Gáspár Adorján által előadott dalok foglalták keretbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások