Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évzáró Ego Sum-koncert a Vigadóban

Évzáró Ego Sum-koncert a Vigadóban Kultúra

December 26-án, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagyszínpadán tartja évzáró koncertjét a helyi Ego Sum zenekar. Az esemény apropóján Páll Áron énekes-gitárossal beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

A koncerten nagyrészt a zenekar saját dalait hallhatják az érdeklődők, „ugyanakkor az idén becsempészünk egy pár ünnepi témájú feldolgozást is”, osztotta meg lapunkkal a frontember. Hozzátette, „előbányásztunk olyan dalokat, amelyek hangulatuk, stílusuk miatt egy színházas koncerten jobban belebújnak az ember gondolatába”. A koncert látványában és hangzásában is a lehető legközelebb akarja hozni a közönséget a zenekarhoz, ugyanakkor a családias légkör mellett szándékukban áll jó pár dalnak ébresztő jelleget adni, és kis Ego sumos fortélyokkal díszíteni azokat, hangzott el a beszélgetés során.

Bár a zenekar tagjai a szélrózsa minden irányából gyűlnek össze egy-egy próbára, koncertre, illetve stúdiózásra, ez nem megy a dalírás rovására. „Talán az idén fordítottunk a legtöbb időt a zenekarra, értem itt a próbákat, fellépéseket, dalszerzést, illetve stúdiómunkát. Öröm számunkra, hogy egyre több emberrel dolgozunk együtt, például stúdiózáskor. Ugyanakkor a helyi média, a város vezetősége, továbbá a Vigadó is állandó támogatást nyújt a népszerűsítésben és a koncertszervezésben, amit ezúton is köszönünk.”

Hirdetés
Hirdetés

A zenekar folyamatosan írja a dalokat, és próbálja azokat eljuttatni a hallgatókhoz. „Legújabb dalunk, a kedden megjelent Amíg lehet egy téli témájú dal, amely képekben vissza próbálja hozni az ünnepek hangulatát, kiemelten azt, hogy ilyenkor több időt tölthetünk egymással”, mondta Áron, hozzátéve, a dalt bárki meghallgathatja a zenekar youtube-csatornáján. A közelmúltban több szerzeményük is napvilágot látott, derült ki a folytatásban. „Nemrég jelent meg a Kimerészkedős dalunk, amelyet a Budapesti SoundCam stúdióban rögzítettünk, és készült hozzá egy »live studio session« klip is. Nagyszerű fogadtatásban volt részünk, nagyon jó volt együtt dolgozni Józsa Örssel és Solymosi Katával, akik megkerestek minket, és felvállalják az erdélyi zenekarok népszerűsítését. Ugyancsak idén jelent meg a Kéregető és az Idegen című dalunk is”, sorolta.

Utolsó beszélgetésünkkor elhangzott, jövőben nem gondolkodnak CD kiadásán, így kíváncsiak voltunk, változott-e bármi ezen a téren. „Nagyon sok dalunk van még rögzítetlen formában, ezeket single-ként jelenítenénk meg, de nem tartom kizártnak, hogy a jövőben összerakjunk egy lemezt. A zenekar célja, hogy egyre több dalt tudjunk megosztani a közönséggel, ez singlek esetén könnyebben megy nekünk”, érvelt Áron.
A szerdai koncertre jegyet 15 lejért válthatnak az érdekeltek a Vigadó jegypénztárában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük