Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyházi kórustalálkozó

Egyházi kórustalálkozó Kultúra

Szombaton zajlott a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye templomi kórusainak idei találkozója a kézdivásárhelyi református templomban. A Kézdivásárhelyi Református Egyházközség tizennegyedik alkalommal megszervezett eseményén tíz kórus vett részt.

Az esemény Ruszka Sándor lelkipásztor igehirdetésével vette kezdetét, majd – az előző évekhez hasonlóan – az énekkarok néhány dalt adtak elő. A céhes várost a Maasluis Nyugdíjasklub Rozmaring, a kantai Szentháromság-templom, a Boldog Özséb római katolikus templom énekkara és a Hálaadás református dalárda képviselte, emellett jelen volt a felsőcsernátoni református vegyeskórus, az alsócsernátoni római katolikus templom énekkara, a székelytamásfalvi református férfikar, a pákéi református dalkör és a papolci református vegyeskórus. A legtávolabbról érkező csapat, a Csíkszeredai Református Egyházközség vegyeskara néhány év kihagyás után, második alkalommal vett részt az eseményen.

Balázs István kántor elmondta, eseményükkel évről évre találkozási pontot biztosítanak a környékbeli kórusoknak, amelyek közösen énekelték el Gárdonyi Zoltán Tartsd meg hazánkat, Isten! című kórusművét. Az esemény az oklevélátadással, majd szeretetvendégséggel zárult.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük