Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjazták a legjobbakat

Díjazták a legjobbakat Kultúra

Esszépályázatot hirdetett a Spark English Club Sepsiszentgyörgyön, melyre diákok dolgozatait várták 2020 címmel. Sokan ragadtak tollat, a legfiatalabb pályázó 10 éves.

Az íráskészség fejlesztése volt a célja annak az esszépályázatnak, amelyet a nyelvklub hirdetett meg, azzal a feltétellel, hogy a dolgozatokat kézzel írják, és maximum 750 karakter legyen. A téma a 2020-as év volt, és egy kivételével, az összes írás a 2020-as tervekkel, fogadalmakkal, a világban történő eseményekkel (Trump, Irán, Ausztrália bozóttüzek, vírus, klímaváltozás, Kobe Bryant) foglalkozott – számolt be Fülöp Zsófia tanár.

A pályázókat főleg a sport, az egészség, a hála, a megbecsülés ihlette, de volt, akinek az a célja, hogy kifogjon egy 16 kg-os halat vagy kirakjon egy Rubik-kockát. Mindezt angolul fogalmazták meg, tömören.

A versenyre 22-en pályáztak, a legfiatalabb negyedik osztályos diák, a legidősebb pedig 36 éves volt. A nyertes esszék hamarosan olvashatóak lesznek a Spark oldalán. A mini kategóriát Harai Anna nyerte, a midi-csoport legjobbja Turner Boglárka lett, a maxi-csapatból Fülöp Tímea aratta le a babérokat, a felnőtt korosztályból pedig Bardócz Andrea esszéje. Emellett díjazták a legfantáziadúsabb írót, Găitan Dariát is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük