Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Létezik-e tökéletes igazság?

Létezik-e tökéletes igazság? Kultúra

Össze lehet-e békíteni a különböző világnézeteket? Milyen jövő elébe nézünk? Íme, néhány égető kérdés, amelyeket kiváltott belőlünk Cséfalvay András Jövőnk a sivatagban című, a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben péntek este megnyílt kiállításának megtekintése.

Cséfalvay András (1986) Pozsonyban él és dolgozik. Festészeti és matematikai tanulmányai után 2015-ben szerzett doktori fokozatot a Szlovák Képzőművészeti Egyetemen. Munkáiban tudáselmélettel, tudománytörténettel, az anyagi valóság és hasznos fikció kapcsolatával foglalkozik – tudhatjuk meg az esemény beharangozójából. Megnyilvánulásai gondolati és érzelmi hátterét azonban csak installációi és videói sejtelmes sugallata érzékelteti – tesszük hozzá mi. Például a Plútó-eset alkotásának kísérőszövege.

Hirdetés
Hirdetés

„Egy olyan korban élünk, amelyben a tények megkérdőjeleződnek, hiányzik a tudományos kutatásba vetett bizalom, és magát a tudományos módszert fegyverként forgatják” – olvashatjuk egyik alkotása kísérőszövegében. Néhány sorral odébb pedig így folytatja: „Nagyon gyakran az embernek téves feltételezései vannak arról, hogy mi a tudomány, és hogyan működik.”

A tárlat március 22-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük