Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes doboktatás Szentgyörgyön

Ingyenes doboktatás Szentgyörgyön Kultúra

A sepsiszentgyörgyiek számára nem ismeretlen a Learn2drum dobiskola, hiszen a magánsuli tehetséges diákjai a múlt nyáron többször is bizonyítottak a város főterén. A dobiskola vezetője, Kiss Levente most ingyenes dobleckéket tart a sepsiszentgyörgyi és környékbeli, szerényebb anyagi háttérrel rendelkező családok fiataljainak.

A 30 éves Kiss Levente a marosvásárhelyi művészeti iskolában végzett, ezután ütős hangszeren folytatta tanulmányait a kolozsvári konzervatóriumban, és ugyanitt mesterizett. Tavalyelőtt érdekes fordulat következett be életében, párjának köszönhetően Sepsiszentgyörgyre költözött, ahol útjára indította a Marosvásárhelyen már 2014 óta sikeresen működő Learn2drum dobiskoláját. Most újabb érdekességgel rukkolt elő, ingyen órákat ad magyar ajkú, 6–18 éves megyeszékhelyi és környékbeli fiataloknak.

Hirdetés
Hirdetés

– A párom Háromszék, Sepsiszentgyörgy iránti rajongása és elkötelezettsége miatt költöztünk a városba. Jómagam Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy között ingázom, hiszen a dobiskola mellett, ahol két tanárkollégám segít, a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban is tanítok. Emellett az aktív, színpadi zenélés is jelen van az életemben, főként a Moonfellas zenekarban tevékenykedem. Természetesen az időm nagy részét a két városban zajló oktatás foglalja le, a helyi magániskola mellett a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolában is tanítok.

Régóta megfogalmazódott benne, hogy pályázat révén ingyenes dobórákat is tartson, hiszen különböző megkeresések alkalmával hamar kiderült számára, hogy sok olyan gyerek és fiatal van, akik szívesen megtanulnának dobolni, de sajnos a család szerényebb anyagi helyzete miatt nem tudják megengedni maguknak a magánórákat. A Bethlen Gábor Alap támogatásával már meg is vásárolta a hangszereket, ezeken oktatná azokat a sepsiszentgyörgyi és környékbeli településekről érkező, 6–18 éves fiatalokat, akik az elkövetkezőkben jelentkeznek nála (Facebook-oldalán, a leventekiss.learn2drum@gmail.com e-mail-címen vagy a 0743.714.477-es telefonszámon).

– Az oktatás 3 hónapon keresztül zajlik. Ez egy gyorstalpaló lesz, amely során a fiatalok elsajátíthatják az alapokat: nagyon kezdőket is várok, hiszen velük is el lehet érni egy nagyon jó szintre ez idő alatt. Egyszerre legtöbb 12 fiatallal tudok dolgozni, így ha sokkal többen jelentkeznek, akkor meghallgatásra, egyfajta válogatóra kerül sor. A tanulás végén koncertet is tartunk, főképpen erre készülünk, az együttzenélést gyakoroljuk – összegezett a doboktató, elárulva, hogy szívesen veszi a különféle, rászoruló családok gyermekeivel foglalkozó szervezetek jelentkezését, megkeresését is. Az oktatás szombatonként a sepsiszentgyörgyi Park hotel területén lévő stúdióban zajlik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük