Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Diákok a szabadságról

Diákok a szabadságról Kultúra

Idén 19. alkalommal tartották meg pénteken a Vigadóban, a Bod Péter Tanítóképző és az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége szervezésében a Kossuth-szónokversenyt. A megmérettetésre tizenhárom ifjú szónok nevezett be.

Péntek délelőtt Len Csaba, a tanítóképző igazgatója, dr. Deák Ferenc magyartanár, illetve a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjainak előadása nyitotta meg a szónokverseny első fordulóját. Ezt követte dr. Szőke-Milinte Enikő egyetemi docens Nyilvános beszéd, a beszéd nyilvánossága című előadása.

Hirdetés
Hirdetés

A második fordulót a Nagy Béla Dokumentációs és Információs Központban tartották, ahol rögtönzött beszédekkel kellett a szónokoknak elbűvölniük a háromtagú, dr. Máthé Dénes egyetemi docens, dr. Szőke-Milinte Enikő egyetemi docens és Ambrus Ágnes, a BBTE kézdivásárhelyi tagozatának nyugalmazott egyetemi adjunktusa (a szónokverseny alapítója) összetételű zsűrit. Első helyezett Simon Hanna Fatime, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Elméleti Líceum tanulója lett, második díjban Rancz-Gyárfás Hanna részesült, a harmadik díjat pedig Kovács Andrea vitte el, mindketten a Nagy Mózes tanulói. Bucs Dávid és Len Balázs (Nagy Mózes) dicséretben részesült.

A szónokversenyt esti filmnézés zárta, majd szombaton Kis Emese kalauzolásában a Gyimesekbe kirándultak a fiatalok.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük