Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kozmin és a segítő kéz

Kozmin és a segítő kéz Kultúra

Jótékonysági rendezvénysorozattal próbálja meg a Diakónia Alapítvány betömni az after school program működtetéséhez szükséges költségvetésen tátongó lyukat. Pénteken ennek az eseménysornak az első állomásaként Ács Zoltán magyarországi személyiségfejlesztő tréner tartott előadást a sikeres életről a Sugás vendéglőben, s ennek teljes bevételét e célra ajánlotta fel.

Az előadást megelőzően Torma Vera, a Diakónia délutáni oktatási programjának vezetője szólt az egybegyűltekhez, és bemutatta Dima Kozmint, azt a 22 éves fiatalt, aki egy olyan közösségből emelkedett ki, amilyenben most is működik a meleg ebédet, jó szót nyújtó program. A roma származású Kozmint Molnár Enikő tánctanárnő vette pártfogásába, ennek köszönhetően a fiatal befejezte iskoláit, és ötszörös nemzetközi bajnoki címet szerzett a hiphop tánc műfajában, illetve csapatban a dobogó második fokára állhatott a horvátországi világbajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés

Mi több, teljesült az az álma is, hogy tánctanár legyen, Kőröspatakon oktatja a hasonló sorsú gyermekeket. Rövid bemutatója után Makkai Péter, a Diakónia gyermekjóléti és családsegítő ágazatának igazgatója a Bibliából hozott példákat nehéz sorsú sikeres emberekről, ezt követően pedig Ács Zoltán tartott előadást Sikeres élet a célok mentén, avagy találd meg életed küldetését! címmel.

Az esemény sikere, hogy a bevételből 66 rászoruló gyermek örülhet a jóízű meleg ebédnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük