Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bérletrendszert hirdet az Udvartér Színház

Bérletrendszert hirdet az Udvartér Színház Kultúra

Amint már megírtuk, a kézdivásárhelyi Udvartér Színház első, 2023–2024-es évadával a bérletrendszer is újraindul a céhes városban, amit Brassóban és Kovásznán is bevezetnek. Most már azt is tudjuk, milyen előadásokat lehet majd megtekinteni.

Az új intézmény hivatalosan június 1-jétől jött létre, egy nagy átszervezési folyamat eredményeként, amire a városi színház bizonytalan helyzete miatt volt szükség. A városvezetés azt a megoldást választotta, hogy a színház jogi tekintetben függetlenedjen a korábbi működtetőtől, a Vigadó Kulturális Alapítványtól, váljon közintézménnyé, és a szintén június 1-jétől létrehozott Vigadó Művelődési Központ alintézményeként, Udvartér Színház néven kezdje meg tevékenységét. Repertoárszínházként működik, jelenleg négy alkalmazott színésszel: Gecse Noémivel, Kiss Lászlóval, Elek Ágotával és Mihály Jánossal.

A felnőttbérlet kiváltásával négy, illetve öt előadást – saját produkciókat és vendégjátékokat – nézhetnek meg a színházlátogatók:

  • – Molnár Ferenc: A testőr (Udvartér Színház, bemutató: október 13-án, rendező: Kányádi Szilárd)
  • – Bódi Attila: Lázadni veletek akartam (Yorick Stúdió/Marosvásárhelyi Nemzeti Színház – Tompa Miklós Társulat, bemutató: november 17-én, rendező: Sebestyén Aba)
  • – Georges Feydeau: Zsákbamacska (Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház/Udvartér Színház, bemutató: december 30-án, rendező: Barabás Árpád)
  • – Vajda Katalin: Anconai szerelmesek (Szatmárnémeti Északi Színház – Harag György Társulat, bemutató: 2024. március, rendező: Lendvai Zoltán)
  • – Patrick Hamilton: Gázláng (Udvartér Színház, bemutató: 2024. április, rendező: Rusznyák Gábor)
Hirdetés
Hirdetés

Lesz gyerekeknek szóló bérlet is. A 2023–2024-es évadban a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyerekszínház A csizmás kandúr című zenés mesejátéka szerepel a repertoárban, Sramó Gábor rendezésében, továbbá a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című mesejátéka Márkó Eszter rendezésében, amelyekhez saját produkció is társul: Az eltévedt papírrepülő című zenés mesejáték (írja és rendezi Berecz Boglárka, zeneszerző: Boros Csaba).

Az Udvartér Színház ugyanakkor bérleten kívüli saját előadásokkal is készül:

  • – Születnie kell valakinek (zenés invokáció, rendező: Lung László Zsolt) – bemutató: december 3.
  • – Ivan Viripajev: Részegek (a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel közösen, rendező: Harsányi Zsolt) – bemutató: 2024. január/február
  • – Alfred Jerry: Übü király (rendező: Tapasztó Ernő) – bemutató: 2024. május.

Címlapfotó: Elek Ágota és Mihály János, az Udvartér Színház színészei Kányádi Szilárd rendezővel Molnár Ferenc A testőr című darabjának olvasópróbáján (Szigeti Abigél)

 

A mecénásbérlet ára (két személyre) 5 előadásra 350 lej, 4 előadásra 300 lej. A felnőttbérlet 5 előadásra 110 lej, 4 előadásra 100 lej. A diák- és nyugdíjasbérlet 5 előadásra 75 lej, 4 előadásra 60 lej. A gyerkőcbérlet 3 előadásra 30 lejbe kerül.

Bérletet váltani szeptember 25-étől kezdődően lehet a Vigadó Művelődési Központ (Gábor Áron tér 21. szám) jegypénztárában hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra, pénteken 10 és 14 óra között (kártyás fizetésre is van lehetőség), illetve online a bilete.ro felületen. Érdeklődni a 0730 600 279-es telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük