Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bátorító gondolatok

Bátorító gondolatok Kultúra

Újszerű és hiánypótló kiadvány jelent meg az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete és az Aktív Nők Egyesülete jóvoltából. Különlegessége, hogy közel ötven háromszéki nő és három férfi hétindító gondolatai olvashatóak benne.

Hirdetés
Hirdetés

A Háromszéki Nők Évkönyve tulajdonképpen egy, a jövő évre szóló határidőnapló.

– Sokszínűség és lendület – ez jellemzi az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetét. Az elmúlt nyolc évben egy olyan női közösséget építettünk és kovácsoltunk össze Kovászna megyében, amelynek elsőrendű célja, hogy együtt gondolkodva és egymás tapasztalataiból tanulva közösségünket erősítsük – fogalmazott Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke. – Hisszük, hogy mindennapi tevékenységeinken túl magatartásunk, életünk és hitvallásunk által is tanítunk, példát mutatunk, és olykor segítséget nyújtunk.

Egyedi kezdeményezésünk a Háromszéki Nők Évkönyve, melyben, úgy gondoljuk, olyan, az élet különféle területein dolgozó nők szólalnak meg, akik az őket foglalkoztató motivációs, erőt adó gondolataik, életfilozófiájuk és vallomásaik által üzenni tudnak hölgytársaiknak. Mindannyiuk célja megosztani történetüket, elindítani egy gondolatot, esetleg bátorítani és főként megmosolyogtatni az év mind a 365 napján. Arra hívjuk a hölgyeket, hogy merítsenek belőlük, és írják hozzá a saját gondolataikat, álmaikat, teendőiket. Valljuk, nincsenek elhanyagolható mondatok, mert idővel minden értelmet nyer, vagy legalább egy kedves emlékké alakul – foglalta össze a tudnivalókat az évkönyvről Ájgel Ágnes.

Így hát, 2022-ben fogadják negyvenkilenc háromszéki nő és három férfi történetét, inspirációit. Nők és férfiak, együtt. Mindannyian más és más korral, tapasztalattal, élethelyzettel, vágyakkal. Hogy kerül bele három férfi? Mert így kerek a világ, mert kell a más nézőpont is az egészséges világhoz.

A kiadvány létrejöttét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, az RMDSZ Nőszervezete, valamint a Communitas Alapítvány támogatta. Az évkönyv megvásárolható Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium melletti LibriM könyvesboltban.

(Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük