Felhívás!

Bábvarázslat online

Bábvarázslat online Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Bolyongó Színházi Egyesület online térben tartotta meg a bábos képzését a Bod Péter Tanítóképzőben tanuló pedagógiai osztályok számára, amely a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság anyagi támogatásával valósult meg.

Borsos Virág, a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház vezetője, teatrológus különböző bábtípusokat mutatott be egy prezentációban, majd légzés- és beszédtechnikai gyakorlatot tanított Dsida Jenő Arany és kék szavakkal című versén kísérletezve.

Dr. Bonczidai Dezső, bábszínész, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára a bábkészítés néhány technikai fortélyával keltette fel a résztvevők érdeklődését, akik gyakorolhatták a kesztyűbáb alapmozdulatait, mint járás, tapsolás, integetés, futás kétféleképpen, de azt is megtanulták, hogy mindez a technika alkalmas a szorongó, visszahúzódó gyerekekkel való beszélgetés elindítására.

A Zokni-Muppet beszédimitálására Weöres Sándor A galagonya című verse adta az alapot, és megtapasztalták a résztvevők, hogy csak a magánhangzókra kell nyitni a kezet. A tanítóképzős diákok kíváncsisága és érdeklődése végig kitartott az online térben is.

Házi feladatként egy gyerekverset kell bábokkal előkészítsenek és bemutassanak egy kis videóban.

(Bolyongó Színházi Egyesület)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.