Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az önzetlen munkáért

Közel másfél éve kezdte el tevékenységét a Tegyünk Kézdiszékért tömörülés helyi, a közösségért tenni akaró személyek összefogásával. A szervezet célja a jelenben keletkezett értékek mellett a hagyományaink, épített és kulturális örökségünk ápolása, szélesebb körben történő bemutatása.

A Tegyünk Kézdiszékért csapata – először, de hagyományteremtő szándékkal – díjazza a közösségünk azon tagjait, akik az elmúlt két évben önzetlenül, becsülettel, alázattal tettek Kézdiszékért, annak polgáraiért. Olyan személyekre kívánják felhívni a figyelmet, akik munkájukért nem várnak anyagi juttatást, akik közreműködtek sikeres közösségi projektben, és nemes példáikat terjesztik egész Kézdiszéken. Előre megfogalmazott tevékenységi területekről díjaznak kiemelkedő személyiségeket, mint a közösségépítés, történelmi értékeinkből jövőépítés, közművesítés, kézművesség, térségünk szépségeinek, értékeinek népszerűsítése, hozzájárulás ahhoz, hogy gyermekeink itthon keressék az érvényesülést, innováció, környezetfenntartás, fejlesztés és sport.

Hirdetés
Hirdetés

Február 28-án, csütörtökön 18 órától a Vigadó Művelődési Ház dísztermében megrendezendő díj­átadón elismerésben részesül Kelemen Dénes fafaragómester (Gelence), Fülöp Magdolna, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének elnöke (Kézdivásárhely), Kis Emese menedzserasszisztens (Kézdivásárhely), Palkó D. Ilona templomgondnok (Gelence), Lénárt Adolf vállalkozó (Kézdivásárhely) és Rancz Lajos vállalkozó (Kézdivásárhely). Az eseményre a szervezők rövid műsorral is készülnek, szavalni fog Rancz-Gyárfás Hanna, zongorán játszik Kovács Hunor, továbbá fellépnek a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskola diákjai Gábor Judit tanárnő vezetésével.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük