Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

FILMVETÍTÉS

Ma 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Vigadó Mozi vetítéssorozat részeként a Lajkó – cigány az űrben című magyar fekete komédiát vetítik. Jegyek a jegypénztárban kaphatóak 10 lejért.

ZENE

* Ma 10 és 12 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban, a Leckehangversenyek következő felvonásában a népi, illetve a reneszánsz kultúra mezsgyéjére kalauzolja az érdeklődőket dr. Filip Ignác narrátor. Jegyár: 6 lej.

* Ma 18 órától a Bástya-házban az Árkosi Kulturális Központ rendkívüli kamarazene-koncertet szervez. Fellépnek a Brassói Egyetem zenetanszékének tanárai: dr. Alina Maria Naucef (hegedű) és Elena-Mihaela Manafu (zongora). Műsoron: Wolfgang Amadeus Mozart szonátái zongorára és hegedűre. Belépő 10 lej.

* Szombaton 19 órától a Tamási Áron Színházban a kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia örvendezteti meg a közönséget műsorával. Az est középpontjában Bartók Béla Román népi táncok című hattételes műve áll. Elhangzik továbbá Joseph Haydn Esz-dúr trombitaversenyének I. tétele, Wolfgang Amadeus Mozart 38-as D-dúr Prágai, valamint a 35-ös D-dúr Haffner szimfóniája. A hangversenyre a teljes árú jegy 25 lejbe, a kedvezményes 12 lejbe kerül. Jegyeket és bérleteket a kulturális szervezőirodában lehet váltani.

KABARÉ

A marosvásárhelyi Gruppen-Hecc társulat ma 19 órától a baróti művelődési házban; február 23-án, szombaton 17 és 20 órától Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében; február 24-én, vasárnap 16.30-tól és 19 órától Kovásznán, a művelődési központban játssza Nem vagyok egészen 100-as című előadását.

TÁNCHÁZ

Ma 20 órától táncház lesz a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban. Melles Endre és Ádám Júlia Küküllő menti táncokat, Erőss Judit énekeket tanít. Muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes. A belépés ingyenes, a résztvevőknek váltócipőt kell hozniuk.

IMAEST

Ökumenikus imaestre szólítanak történelmi egyházaink február 24-én, vasárnap 18 órára a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomba. Imádkozzunk együtt Beke Istvánért és Szőcs Zoltánért, hogy a börtöncellában is megőrizhessék lelki békéjüket, és mielőbb megnyíljon előttük a fegyház kapuja.

IMAHÉT

A kézdivásárhelyi unitárius és evangélikus egyházközségek szervezésében február 24-e és március 1-je között egyetemes imahétnek ad otthont a kézdivásárhelyi evangélikus templom (Dózsa György utca 10.). A program: vasárnap, 11 óra: Végh Nimród evangélikus lelkész; hétfő, 17 óra: Sánta Pál római katolikus plébános; kedd, 17 óra: Nagy Adél evangélikus lelkész; szerda, 17 óra: Csáki Levente unitárius lelkész; csütörtök, 17 óra: Bardócz Csaba református lelkész; péntek, 17 óra: Kikötő – unitárius lelkészek alternatív zenés istentisztelete.

SÍPOK HANGJA

Február 24-én, vasárnap 16 órától az angyalosi református templomban Kolonits István orgonaépítő örökségének nyomában címmel nyílik kiállítás. Orgonakoncertet ad Lőfi Gellért tanár, kíséri Székely Kitti Fruzsina szoprán.

HAGYOMÁNYOK

Február 24-én, vasárnap 16 órától a sepsiszentgyörgyi Míves Házban Harmóniában hagyományainkkal és egymással témakörben tartanak beszélgetést. Az est meghívottjai: Demeter Miklós és Petrova Anasztázia néprajzkutatók, valamint Virág Imola és Virág Endre néptáncoktatók. A beszélgetés házigazdája: Benkő Éva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük