Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alternatíva a számítógéppel szemben

Alternatíva a számítógéppel szemben Kultúra

Idén is megszervezi Szabó Enikő meseterapeuta az Aranykulcs mesetábort 5 és 12 év közötti gyerekeknek. A nappali tábornak idén a sepsiszentgyörgyi vártemplom imaterme és udvara ad otthont, a kicsiket három alkalommal is várják egy-egy hétre.

Hirdetés
Hirdetés

Az első nappali tábor július 18. és 22. között zajlik, az élőszavas mesemondásra alapozva. Alkotó-fejlesztő tevékenységek által szórakoztatja a gyerekeket, fejleszti a szókincset, az önérvényesítő kommunikációt, fantáziát, szocializációs készségeket és a finommotorikát. Ezt még két alkalommal ismétlik meg idén: augusztus 8–12., illetve augusztus 15–19. között.

Aranykulcs-tábor célja a hétköznapok minőségi megélése a gyerekek számára abban az időszakban, míg a szülők munkában vannak. Alternatívát kínál a vakáció tévé vagy számítógép előtti eltöltése helyett, így népmesékkel, mozgással, próbákkal, kalandokkal várják a gyerekeket. A kis létszámú táborokat tíz gyerektől indítják, heti turnusokban, a napi programban étkezés, felügyelet és szórakoztató játékok szerepelnek.

Szabó Enikő, a szervező Tipe Tupa Egyesület vezetője elmondta: naponta egy népmese élőszavas meghallgatásával kezdődnek a foglalkozások, népdalokkal és népi játékokkal, majd gyerekjátékokkal folytatják, de különböző technikákkal alkotnak közösen olyan tárgyakat, játékokat, bábokat, melyek megvalósításában a gyermekek örömüket lelik, és a későbbiekben egyedül is bármikor könnyen megismételhetik. A táborzáró meseünnepségre a szülőket is meghívják, ahol bemutatják a gyerekek alkotásaiból álló kiállítást, és közös mesemondást is szerveznek. A táborról érdeklődni, illetve jelentkezni a 0746.800.046-os telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük