Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kézdiekkel a soraiban győzött a válogatott

A szeptemberi, spanyolországi korosztályos Európa-bajnokságra készülő romániai U19-es futsalválogatott barátságos mérkőzésen Kisinyovban (Chișinău) 4–2-re legyőzte a Moldovai Köztársaság U19-es válogatottját. A romániai csapat gólszerzői: Csog, Chertes, Nagy, David. A válogatott tagja két kézdiszéki játékos is: Barbócz Norbert és Bandi Álmos. A 4–2-es eredményű mérkőzésnek, valamint a szerdai visszavágónak a felvételeit utólag meg lehet nézni a Román Labdarúgó-szövetség internetes televízióján (frf.tv). (bl)

Nyolcan az érmekért

Ma játsszák a szlovéniai U20-as női kézilabda világbajnokság negyeddöntőit. A mérkőzések: 19.15 órától Norvégia – Svájc és Hollandia – Angola, 21.30-tól Németország – Svédország és Magyarország – Dánia. A magyar válogatott eddigi eredményei: az alapcsoportban 39–20 Egyiptommal, 46–5 az Amerikai Egyesült Államokkal, 30–16 Lengyelországgal, a középdöntőben 40–23 Svájccal, 29–17 Horvátországgal.

A román válogatott az alapcsoportban 26–23 Angolával, 29–20 Litvániával, 25–32 Csehországgal, az alsóházban 39–18 Mexikóval, 42–17 Chilével. A két utóbbi győzelemnek köszönhetően a román válogatott a 17–20. helyekért játszhat, ma 13 órától Szlovákia az ellenfél. A két elődöntő pénteken lesz, a döntő és bronzmérkőzés vasárnap. A magyar válogatott mérkőzéseit a Sport 1 televízió közvetíti. (bl)

A legjobb négy között a magyarok

A magyar női vízilabda-válogatott 7–6-ra legyőzte Ausztráliát, sikerével pedig bejutott az elődöntőbe a budapesti vizes világbajnokságon. Bíró Attila együttese a négy között ma 22 órától a hollandokkal találkozik. „Egy igazi gennyes meccs volt, ma megmutattuk, hogy nemcsak vízilabdázni, hanem küzdeni is tudunk. Az ausztráloknak ilyen a játékuk, természetesen ebben fel lehet őrlődni, de ezúttal mi nyertük ezt a kegyetlen fizikai csatát. Közhely, de minden világversenyen a negyeddöntő a legnehezebb meccs, ezt most hozta a csapat, amivel teljesítette a legfontosabb feladatát” – értékelt a találkozót követően Bíró Attila.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük