Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Állapotok szülte hangulatok

Állapotok szülte hangulatok Kultúra

Napra pontosan hét év telt el Para Mária, a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjának legutóbbi egyéni kiállítása óta, amelynek 2014-ben is, akárcsak most, a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház nyújtott otthont – tudhattuk meg a péntek délutáni megnyitón Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervezőtől.

Hirdetés
Hirdetés

Az alkotások ezúttal Mesék a szemnek címmel kerültek közszemlére, és amint arról a megtekintésük során bárki meggyőződhet – nem véletlenül. A zsákvásznakon játékosan összefonódó vagy mereven egymásnak feszülő, változó sugarú köröket vagy a végtelenbe párhuzamos szaladó egyeneseket ábrázoló színes fonalak mintázata ugyanis egy-egy mindennapjainkból merített történet vagy általa kiváltott érzelmi állapot képzetét kelti a tudatunkban.

A kiállítás anyagát méltató Lázár-Prezsmer Endre szerint ezek mindenikét az épp egy éve nyakunkba szakadt vírusjárvány által bennünk kiváltott változó állapotok és a belőlük fakadó hangulatok sokasága szülte. Kapu, Érintés, A lélek harca, Időspirál, Képtelenség, Behatolás, Vágy, Vesztegzár, Maszk – íme, néhány a művek címei közül az elhangzott vélekedés megerősítése végett. A tárlat március 27-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük