Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ZENE

Ma 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Georgius és a Csíki kamarazenekarok ünnepi témát megidéző repertoárjában többek között Erkel, Kacsóh, Bartók, Kodály és Puccini művei szerepelnek.

ÜNNEPI ELŐADÁS

A Vigadó Művelődési Ház minden év március 15-én egyedülálló előadással tiszteleg az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az idei, Szabadon című műsor 18 órakor kezdődik, rendezője Lung László Zsolt. A belépő ára 20 lej.

SZÍNHÁZ

Ma és holnap 19 órától Pintér Béla: Kaisers Tv, Ungarn című darabját játssza a Tamási Áron Színház a kamarateremben. Rendező: Porogi Dorka.

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:00 A kuflik és az Akármi (magyar animációs film), 16:30 Super-héros malgré lui (francia akció-vígjáték), 17:30 Batman (amerikai akciófilm), 18:15 Vegyél el (amerikai zenés vígjáték), 20:30 Elk*rtuk (magyar krimi), 20:45 Halál a Níluson (amerikai krimi).

KIÁLLÍTÁS

* Torró Vilmos (1935-2001) kovásznai exlibris-készítő, műkedvelő alkotó emlékkiállítását nyitják meg március 16-án, szerdán 17 órakor a kovásznai Kádár László Képtárban. Megnyitóbeszédet mond: dr. Péter Sándor ny. magyartanár, szakíró. Fellép a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Sicton zenekara.

* Március 17-én, csütörtökön 17 órától Éltes Barna szobrászművész újabb kiállítását nyitja a Székely Nemzeti Múzeum a Lábasház Pincegalériájában. A tárlatot dr. Both Noémi Zsuzsanna történész méltatja.

TUDÁSTÁR

Március 17-én 18 órától Vigadó nagytermében, a Tudástár legújabb kiadásában Kolcsár József színművész, az Udvartér Teátrum vezetője enged betekintést a kulisszák mögé Egy előadás születése – a próbától az előadásig címmel, majd az Udvartér Teátrum társulata előadja az Oscár című szilveszteri darabját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük