Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

TÁNC

A Perkő Néptáncegyüttes Székelyek ünneplőben című előadásával lép fel ma 19 órától a Vigadó nagytermében. Az előadást Dobai Katalin és Stefán Bence rendezte. Jegyár: 20 lej.

MŰVÉSZ MOZI

Szerda 16:15 Clifford, a nagy piros kutya, am.-kan. családi animációs, r. b., 16:30 Encanto, am. animációs kaland, vígjáték, m. b., 18:00 Cry Macho, am. western, thriller, r. f., 18:30 A legjobb dolgokon bőgni kell, magyar vígjáték, dráma, r. f., 20:00 Toxikoma, magyar dráma, r. f., 20:00 Moonfall, am.-kan.-kín. fant. akció, r. f.

PÁLYÁZAT

Már lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíjára. Az Akadémia ötödik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, a nyertesek (100 fő) három évre szóló, havi bruttó 200.000 forint összegű művészeti ösztöndíjra lesznek jogosultak. Jelentkezni 2022. február 7-től lehet az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet online felületén, a pályázatok leadásának határideje 2022. március 21.

A pályázat töretlen sikernek örvend a művészek körében, hiszen a kilenc művészeti szekció között mindenki megtalálhatja a saját területét.

Az ösztöndíjprogram célja alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az alábbi pályázati kategóriákban: építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet, zeneművészet. Minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig (2022. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de a pályázati kiírás időpontjában (2022. február 7.) még nem töltötte be 50. életévét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük