Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZÍNHÁZ

December 21-én, kedden 18 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Ivan Viripajev Illúziók című, korhatáros (14+) előadást játszza a helyi magyar társulat. Rendező: Pálffy Tibor.

* A Jógyerekek képeskönyve című junk-opera, felnőtteknek szóló tanítómese 22-én 18 órától a Tamási Áron Színházban. Rendezője Hegymegi Máté, aki korábban a Barbárok című előadást is készítette Sepsiszentgyörgyön.

 

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház Ha Szent György lehetnék… című legújabb, a Blattner-díjas Vajda Zsuzsanna által rendezett előadását december 20–22. között naponta 10 és 12 órától szervezett csoportoknak játssza a bábszínház stúdiótermében.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Kedden 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében mutatják be Lőrinczi Dénes Édes emlék. Szerelmes képeslapok a Nagy Háborúból című könyvét. A szerző beszélgetőtársa: Demeter László, a kötetet megjelentető baróti Tortoma Könyvkiadó vezetője; házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Egy háromszéki lánynak a Nagy Háború (1914–1918) során írt, szerelmes képeslapjait értelmezi, azok történetébe nyújt olvasmányos betekintést a kötet. Látszólag egyszerű történet, de sok rejtéllyel, és egyúttal rálátást biztosít a kor fiataljainak udvarlási szokásaira. A tetszetős kivitelezésű könyv illusztrációkban és hagyományleírásokban is gazdag.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük