Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 16:00 Hibás Ron, amerikai-angol animációs akció-kalandfilm, románul beszélő, 16:15 A farkas és az oroszlán, francia családi kalandfilm, magyarul beszélő, 18:00 Örökkévalók,  amerikai akció, kaland, dráma, románul beszélő,

18:15 Örökkévalók, amerikai akció, kaland, dráma, magyarul beszélő.

Szombat 11:00 Hibás Ron, amerikai-angol animációs akció-kalandfilm, magyarul beszélő, 11:15 A farkas és az oroszlán – francia családi kalandfilm, románul beszélő 16:00 Örökkévalók, amerikai akció, kaland, dráma, magyarul beszélő, 16:30 Venom 2. – Vérontó, amerikai akció-horror vígjáték, román felirattal, 18:30 La Civil, belga-román-mexikói dráma, román felirattal,

19:00 Utolsó éjszaka a Sohóban, amerikai horror, thriller, magyarul beszélő.

Vasárnap 11:00 A farkas és az oroszlán francia családi kalandfilm, magyarul beszélő, 11:15 Addams Family 2. amerikai-angol-kanadai animációs kalandfilm, románul beszélő, 15:30 Az utolsó párbaj, amerikai-angol történelmi dráma, román felirattal, 16:00 Örökkévalók, amerikai akció, kaland, dráma, románul beszélő, 18:15 Dűne, amerikai-angol-magyar-kanadai sci-fi, dráma, kalandfilm, román felirattal, 19:00 Utolsó éjszaka a Sohóban, amerikai horror, thriller, román felirattal.

KIÁLLÍTÁS

Az Erdélyi Művészeti Központban (Olt u. 2.) november 5-én, pénteken 18 órakor Várallyay Réka művészettörténész megnyitja a Paralel című kiállítást. Beszédet mond Bordás Beáta, az EMŰK vezetője, Szili Katalin, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi tagja, Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Tonk Márton, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora, Lengyel Péter, a PTE Művészeti Karának dékánja.

BÚCSÚ GELENCÉN

November 5-én, pénteken 11 órától kezdődik a búcsús szentmise a központi templomban, amelynek főceleberánsa és szónoka dr. Kovács Gergely érsek.

NÉPDALVETÉLKEDŐ

A magyar népdal és népköltészet hete tiszteletére a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület népdalvetélkedőt hirdet Kézdivásárhelyre, november 19-re. Elemisták és 5–8. osztályos diákok jelentkezését várják november 10-ig.

KÖNYVTÁRLÁTOGATÁS

A Bod Péter Megyei Könyvtárba 12 év feletti olvasók a védettséget (oltottság, betegségen való átesés nem több mint 180 napja, negatív teszteredmény) igazoló tanúsítvánnyal léphetnek be. Ezek hiányában az olvasók telefonos vagy e-mail-es egyeztetés alapján vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. A telefonos igényléseket kedden 9 és 19, szerdától péntekig 9 és 17 óra és szombaton 9 és 13 óra között fogadják. Elérhetőségek: 0267.312.133, kolcsonzo@kmkt.ro.

TÁNCPRÓBÁK

A Százlábú néptáncegyüttes utánpótláscsapata, az Aprólábak néptáncegyüttes hétfőnként 17–18 óráig tart táncpróbákat. Várnak minden 6–9 év közötti, táncolni, játszani szerető gyermeket. Jelentkezni a 0751.109.751-es és a 0740.810.878-as telefonszámon lehet. Az együttes vezetői: Virág Endre és Imola.

Határtalanul Középiskolai Vetélkedő

A korábbi évek sikere után ismét elindították az idei tanév Határtalanul Középiskolai Vetélkedőjét. A többfordulós vetélkedősorozat végén a nagydöntőbe jutott osztályok felkészítő tanárait is 100 ezer forintos ösztöndíjjal jutalmazzák. Ezenkívül a vetélkedő során több mint 1000 egyéb nyereményt is kiosztanak a szervezők a résztvevők között. Honlap: hatartalanul.net.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük