Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS

Ma 16 órától megnyitják a Hagyományos Székelyföldi mesterségek – revitalizálás, digitalizálás és népszerűsítés által címet viselő kiállítást a kovásznai Kádár László Képtár udvarán. A 14 pannóból álló szabadtéri kiállítás célja a Székelyföld területén élő nemzetiségek kulturális identitásának megerősítése mellett tudatosítani a látogatókban e kiveszőfélben levő foglalkozások értékét, gazdagságát. A mesterségekre tagolt pannósorozat csak ízelítőt nyújt a hagyományos székelyföldi népi mesterségek változatos világából, és további tájékozódásra hívja az érdeklődőket a mesterségek.ro honlapon, amely 46-féle foglalkozást mutat be szakszerűen. A kiállítást megnyitja dr. Kinda István néprajzkutató. A látogatás ingyenes.

SZABADTÉRI FILMVETÍTÉS

* Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os parkban ma 20.30 órától (esőnap: szerda) a 2019-es Boldogságvirág, szeptember 3-án, csütörtökön 20.30-tól (esőnap: péntek) a 2019-es Seveled című filmet vetítik. Jegyet 10 és 5 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani.

* Szeptember 2-án, szerdán 20 órakor (esőnap: csütörtök, 20 óra) a kovásznai Művelődési Ház udvarán a 2018-as Dogman – Kutyák királya című filmet vetítik. A belépőjegy ára: 10 lej. Helyfoglalás, előzetes regisztráció a culturacv@gmail.com címen, a 0267.340.394-es vagy a 0762.674.516-os telefonszámokon lehetséges.

MÚZEUMKERTI BESZÉLGETÉSEK

Ma 18 órakor Erdővidék Múzeuma kertjében Népdalaink bűvöletében címmel beszélgetésre kerül sor a baróti Bujka énekegyüttes tagjaival a megalakulásuk körülményeiről, munkájukról, a népdalhoz való kötődésükről, terveikről. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

SZÍNHÁZ

Szeptember 3-án, csütörtökön 20 órától a múzeumkertben (esőnap: péntek) José Rivera: Felhőtektonika (rendező: Bocsárdi László) című darabját viszi színre a Tamási áron Színház.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük