Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

HUMORPINCE

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.

 

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16:30 Terra Willy (fr. animációs film, rom. szink.); 16:30 Lengemesék 2. – Tél a nádtengeren (magy. animációs film); 18:00 Az aszfalt királyai (am. életrajzi dráma, magy. szink.); 18:15 Midway (am.-kín. történelmi dráma); 20:45 Múlt karácsony (an.-am. romantikus vígjáték, magy. szinkr.); 20:45 Álomnagyi (fr. vígjáték).

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órától tartják Király Béla könyvbemutatóját a Székely Mikó Kollégium dísztermében. Király Béla a Székely Mikó Kollégium történelem–filozófia szakos tanára volt 11 évig, jelenleg az újpesti Bródy Imre Gimnázium pedagógusa, a Bethlen István volt magyar miniszterelnök által alapított Magyar Szemle szerkesztője. Egy rendhagyó író-olvasó találkozón a sepsiszentgyörgyi közönségnek hozza el a Harangzúgás vagy laikus humanizmus című könyvét, mely az elmúlt időszakban különböző helyeken megjelent esszéit és publicisztikáit tartalmazza. A szerzővel volt tanítványa, Erőss Bulcsú beszélget.

 

ELŐADÁS

Petőfi Sándor Kerényi Frigyeshez írt Úti levelei Csadi Zoltán színművész előadásában november 27–29. között három helyszínen hangzanak el. Ma 13 órától a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpontban, holnap 13 órától a kovásznai művelődési központban, 18 órától a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében, pénteken 10.30-tól és 12.30-tól a Székely Mikó Kollégium dísztermében.

 

TÁNC

November 28-án, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Háromszék Táncstúdióban A banda című darab tekinthető meg a Háromszék Táncegyüttes előadásában. Rendező-koreográfus: Könczei Árpád. Jegyet vásárolni a kulturális szervezőirodában, illetve a biletmaster.ro oldalon lehet.

 

MÚZEUMPEDAGÓGIA

A Tündérország örökös követe című Benedek Elek-emlékkiállításra múzeumpedagógiai foglalkozással várják a diák és óvodás csoportokat az Incze László Céhtörténeti múzeumba. A foglalkozás ára 50 lej/csoport. Időpontfoglalás, egyeztetés munkaidőben (8–16 óra között) Dimény Erika múzeumpedagógussal (0267.361.748, 0751.248.277, dimenyerika.sznm@gmail.ro). Az emlékkiállítás 2020. január 12-éig látogatható.

 

SZÍNHÁZ

Csütörtökön 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a helyi társulat Bertolt Brecht Koldusopera (Háromgarasos opera) című darabját játssza Bocsárdi László rendezésében. Szombaton 18 órától a nagyteremben a Móricz Zsigmond Barbárok és Az utolsó betyár című novellái alapján készült Barbárok című előadás tekinthető meg (rendező: Hegymegi Máté).

 

MŰSORVÁLTOZÁS

Objektív okok miatt elmarad a Nagyváradi Szigligeti Színház Székely Csaba Bányavakság című kovásznai előadása, amelyet ma 19 órára hirdettek meg. A jegyek visszaválthatóak a városi művelődési ház jegypénztárában. Az előadást egy későbbi időpontban tartják majd meg.

 

ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS

November 28-án, csütörtökön 10 és 13 óra között a Zathureczky Berta Központ kedvezményezettjei számára adventidísz-készítést tart. Ugyanitt december 4.-én, szerdán 10.30-tól a Szépkorúak mozgásban II. elnevezésű Idaaerobic-bemutatóra kerül sor.

 

KAMARAZENE

November 28-án, csütörtökön 18 órától a Bastion ház koncerttermébe interaktív kamarazene-koncertre hívja a nagyérdeműt a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész. A koncertsorozat következő témája: A filmzene világa. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Olt utca 6. szám alatt naponta 9–15 óra között (tel.: 0267.373.651).

Egy jegy ára 10 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük