Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cserélj könyvet könyvre!

A pulzArt7 alatt zajlott Silent Poetry sikerén felbuzdulva egy újabb csapat fiatal vágott bele saját ötletének megvalósításába. A BookMegálló elnevezésű kezdeményezés ötletgazdája a Basement csapata, amely vegyesen mikeses és mikós líceumistákból áll.

A BookMegálló elsősorban egy, az olvasást mint élményt népszerűsíteni hivatott projekt. December közepétől a város főterén és különböző buszmegállókban szabadtéri könyvespolcokat állítanak fel, amelyekről bárki szabadon elemelheti az olvasnivalókat, valamint (cserébe) az otthon már feleslegessé vált könyveivel gazdagíthatja azokat. Az ünnepek közeledtével talán pont egy otthon kallódó könyv lesz az, ami apró örömöt csempészhet egy éppen arra rászoruló szívébe, vagy mosolyt csalna egy kisgyerek arcára.

Hirdetés
Hirdetés

A könyves szekrények kihelyezését egy könyvgyűjtés előzi meg, amely során különböző gyűjtőpontokon várják a könyvadományokat, hogy később ezek felkerülhessenek a polcokra. Ha bárki keresgélni kezd, akkor biztosan talál otthon olyan olvasnivalót, amelyre már nincs szüksége. Ezeket a könyvek november 26. és december 8. között a következő helyszínek bármelyikén leadhatóak: Szimpla, Tein és Zamat kávézók, színházbüfé, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Székely Mikó Kollégium, Református Kollégium, Berde Áron Szakközépiskola, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Mihai Viteazul Főgimnázium, Plugor Sándor Művészeti Líceum, szemerjai templom, református vártemplom, evangélikus templom, unitárius templom, Kónya Ádám Művelődési Ház, városimázs iroda.

A projektet kiötlő fiatalok minden városlakót arra buzdítanak, hogy adományozzák oda feleslegessé vált könyveiket, majd a BookMegállókban keressenek új és izgalmas olvasnivalót helyettük

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük