Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Szerda 16:30 Egy kutya négy útja, amerikai, magyarul beszélő, 16:45 Angry Birds 2. finn – amerikai, románul beszélő (AG), 18:30 Két lépés távolság amerikai, magyarul beszélő, 18:30 Kettős életek – francia, román felirattal, 20:45 Pompon klub – angol, magyarul beszélő, 20:45 Halálos iramban: Hobbs and Shaw – amerikai, román felirattal.

 

FOTÓTÁBOR ZABOLÁN

A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola az  augusztus 19-25. közötti időszakban fotótábort szervez a zabolai Csipkésben. Olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik betöltötték a 16. életévüket, már rendelkeznek alapfokú ismeretekkel a fényképezésben, és tudásukat szeretnék fejleszteni. Az egyhetes tábor idején hétfőtől péntekig egyéni képzés, feladatmegoldás lesz, az utolsó két napon pedig csoportos foglalkozás. A résztvevők megtanulhatják, illetve tovább gyakorolhatják a digitális fényképfelvételek tárolását, továbbítását, számítógépre való áttöltését és hasonlókat. A hétfőtől péntekig tartó időszakra a részvételi díj napi 100 lej, szombatra és vasárnapra 120-120 lej. A népiskola idén ősszel is indít fényképész-tanfolyamot kezdőknek és haladóknak, a 6 hetes képzés időszakát a zabolai tábor után közlik. A részvételi díj 600 lej, érdeklődni és iratkozni a Művészeti és Népiskola sepsiszentgyörgyi székhelyén lehet.

 

TÁRLAT

Augusztus folyamán kortárs román képzőművészek festményeit mutatják be az Árkosi Kulturális Központban (Bástya-ház, Olt utca 6. sz.). A kiállítást pénteken 18 órakor nyitja meg Petre Străchinaru.

 

ZÁRÓKONCERT

A Plugor Sándor Művészeti Líceum és a Plugor Sándor Kulturális Egyesület szervezésében augusztus 12–18 között énekes mesterkurzus zajlik, a kurzuson részt vevő énekesek Nagyváradról, Csíkszeredából, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Brassóból, Udvarhelyről és Sepsiszentgyörgyről érkeztek. Zárókoncertjük augusztus 18-án, 17 órakor kezdődik a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük