Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Szerdán: 16.30 Rossz versek (magy. vígjáték, dráma); 16.45 Két lépés távolság (am. romantikus dráma, m. sz.); 18.30 X-Men – Sötét Főnix (am. akció-kalandfilm, sci-fi); 19.00 Egy kutya négy útja (m. sz.); 20.45 Napszállta (magy.-fr. dráma); 21.00 Gyerekjáték (m. sz.).

IN MEMORIAM GÁBOR ÁRON

A Háromszék nem alkuszik programsorozat keretén belül hagyományőrzők bevonásával, katonai tiszteletadás mellett emlékeznek meg Gábor Áronról, halálának 170. éves évfordulója alkalmából. A székelyek híres ágyúöntőjére csütörtökön 12 órától kopjafaállítással és végtisztességtétellel emlékeznek az eresztevényi síremléknél, közölte a megyei önkormányzat.

HITEL-TALÁLKOZÓ

A sepsiszentgyörgyi unitárius egyház előadótermében július 4-én, csütörtökön 18 órától  Szász István Tas A nagy generáció és váteszi üzenetei címmel mutatja be a kolozsvári Hitel nemzetpolitikai szemle (1935–1944) születésének, működésének és elhallgatásának történetét, mának szóló üzeneteit, budapesti újjászületését. Az előadó bemutatja a folyóirat tíz évét feltáró és napjaink olvasatában elmagyarázó, nemrég megjelent művét, és megtekinthető lesz a Hitel történetét 22 kiállítási panelen szemléltető anyag is. A szerzővel a leányfalusi küldöttség részéről Nyíri Csaba nyugalmazott polgármester és Bedő Szilvia, a Ravasz László Könyvtár igazgatója beszélget. Az est házigazdája Czegő Zoltán író, költő és dr. Nagy Lajos író.

MŰHELYMUNKA

Július 5-ig tart Csernátonban a Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka. Ma Both Zsuzsa kézműves, néprajzkutató „Jeles napok és ünnepi szokások” témában bővíti a jelenlevők ismereteit, csütörtökön Kakas Zoltán, a Székely Nemzeti Múzeum munkatársa „Beszélő kövek” című néprajzi előadása színesíti a délutánt, míg pénteken Both József táncszakelőadó „A tánc és társadalmi környezete” című értekezése nyitja meg a délutáni foglalkozást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük