Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZÍNHÁZ

* Ma 14 órától a Vigadó nagytermében a Veszprémi Petőfi Színház bemutatja Móra Ferenc Kincskereső Kisködmön című darabját. A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

* A sepsiszentgyörgyi román színház előadásai a Művész Teremben: ma 19 órától Székely Csaba: Nu chiar 1918 / Nem kimondottan 1918 (rendező: Cristian Ban).

 

MŰVÉSZ MOZI

16.45 Manu, a legsirályabb fecske (ném. animációs, m. sz.); 17.00 A művészet templomai – Van Gogh: Búzamezők és borús égbolt között (ol. dokf., m. f.); 18.30 Csaló csajok (am. vígjáték); 18.45 Amanda (fr. dráma); 20.30 Godzilla II. – A szörnyek királya (am. akció–kaland); 21.00 Edmond – Cyrano, szerelmem (fr. életrajzi).

 

ZENE

Ma 16 órától a Vigadó Galériában a Molnár Józsiás Általános Iskola audíciója.

 

RADNÓTI-EST

Ma 19 órától Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház művésze Sem emlék, sem varázslat címmel Radnóti Miklós életét és munkásságát eleveníti fel a Vigadó dísztermében. A belépés előzetes regisztrációhoz kötött.

 

MAGYARSÁGKUTATÁS

Ma 10 órától Kézdivásárhelyen az Atrium szállóban Németh Zsolt: A Kárpát-medence körtemplomai; Neparáczki Endre: Mit tudtunk meg a honfoglalók genetikai vizsgálatából?; Szabados György: III. Béla – egy nagy király azonosításáról. Sepsiszentgyörgyön a Sugás hotelben 10 órától Gallina Zsolt: Avar és honfoglalás kori vasművesség; Makoldi Miklós Zsombor: A lovasíjász népek és a magyarság.

Holnap 10 órától az Atriumban Fodor Attila: Aranyosszék, mint az ötödik székely szék; Katona József Álmos: A népmesék és az anyanyelv. A Sugás hotelben Sashalmi–Fekete Tamás: A Szent László-legenda falképek kutatásának új eredményei; Bán János: Hunyadi – egy történelmi regénysorozat születésének okai és következményei; Gróf Péter: Visegrád királyi székhely – történelmi emlékhely.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük