Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozó

A Plugor Sándor Művészeti Líceum Drámatagozata június 3–5. között Budapesten az I. Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozón vesz részt. A drámás diákok ma mutatják be az Antigoné – ahogyan mi látjuk című előadásukat. A produkció egy rendhagyó kísérlet, amelyben a színház- és filmművészet összekapcsolódik, kiegészítve egymást.

 

Hirdetés
Hirdetés

Fazakas Misi, az Osonó rendezője, egyben a drámatagozat vezetője és színészmesterség tanára, valamint Mucha Oszkár az Osonó színésze és a drámás diákok szaktanára által létrehozott projekt eredményeként létrejött előadás kiindulási pontja az a kísérlet és keresés volt, amely által a 17-18 éves drámások önmagukat fogalmazhatták meg az Antigoné című drámában felvázolt témák és kérdések kapcsán.

– Ettől rendhagyó lesz az előadás vége is, hiszen a fiatalok személyes vallomásai hangzanak el a szabadságról, önkeresésről, áldozatvállalásról, forradalomról, hitről – mondta Fazakas Misi, aki hozzátette: a projekt célja a drámás fiatalok tehetségének kibontakoztatása, a szakmai és emberi kompetenciák fejlesztése a nonformális oktatási módszerek által, valamint az új helyzetek, az ismerkedés és szakmai impulzusok helyzetének megteremtése.

A csapatok előadásainak megtekintésén túl, a drámás diákok több színészmesterség-műhelyfoglalkozáson vesznek részt, a kísérő programok között pedig koncertek és a Csodák Palotájának meglátogatása szerepel. A Magyarság Háza és az Osonó Színházműhely által szervezett budapesti esemény Erdély, Vajdaság, Szlavónia, Felvidék és Magyarország diákszínjátszói számára teremt találkozási és a nagyközönség előtti bemutatkozási lehetőséget, szakmai tapasztalatcserét a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük