Hirdetés
Hirdetés

Adventi gyertyagyújtás

Adventi gyertyagyújtás Kultúra

Sepsiszentgyörgyön az óriási adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődik a karácsonyra való felkészülés és várakozás időszaka, de a megye más városaiban sem marad el az ünnepi hangulat.

Az immár hagyományossá vált adventi ünnepségre és az óriási adventi koszorú állítására idén kilencedik alkalommal kerül sor Sepsiszentgyörgyön. Az eseményre a szervezők december 2-án 19.30-tól várják a városlakókat a főtéren. Az ünnepségen közreműködik a sepsiszentgyörgyi Classical énekegyüttes, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum kórusa, valamint Gyurka Attila, a Plugor Sándor Művészeti Líceum és Duculeț Dan, a Mihai Viteazul Főgimnázium kisiskolásai. Az óriási adventi koszorút nt. Szabó Lajos kanonok áldja meg.

Hirdetés
Hirdetés

A közös adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy egyik fontos közösségi ünnepévé vált az évek során. Ez alkalommal felgyúlnak a városban az ünnepi fények, ezáltal jelezve, hogy megkezdődött a karácsonyi várakozás időszaka. A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni az ünnepen, ugyanakkor gyertyákat is szétosztanak a jelenlévők között, így bárki otthonába viheti a megszentelt lángot. Mint minden évben, a koszorú idén is helyi tervezők munkája, a dekoráció most is meglepetés lesz. Kézdivásárhelyen december 1-jén, szombaton 18 órától, a Gábor Áron téren gyúl fel az adventi koszorú első gyertyája. Közreműködnek: a kantai Szentháromság templom kórusa, a Benedek Elek Óvoda, a 2-es Számú Óvoda, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Református Kollégium.

Kovásznán december 2-án, vasárnap 17 órától a művelődési ház előtti téren, Baróton ugyancsak vasárnap 19 órakor a Diákdombon gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások