Felhívás!

A zene és mozgás nyelvén

A zene és mozgás nyelvén Kultúra

Március 9-én, pénteken 19 órától mutatják be a Szent Anna-tó legendáját feldolgozó, a szó helyett elsősorban a zene és a mozgás nyelvén megszólaló Anna legenda című előadást a Tamási Áron Színház nagytermében.

A Szent Anna-tó keletkezéséről számtalan mítosz és legenda kering, melyek nem csak a természeti csodát, de a székely lelkületet is pontosan megragadják. Erdély egyik legköltőibb helyszínének a története nem véletlenül van tele zsarnoksággal, telhetetlenséggel és kapzsisággal. A lányok önfeláldozói magatartásának kérdése az emberiség élethez való viszonyának szimbóluma.

Az előadásban felsejlő történetfoszlányok forrása Tamás Menyhért Szent Anna-tó regéje című műve, azonban a pszichológiai mélységek kibontását a társművészetek használata teszi lehetővé.

Mezei Kinga, a produkció rendezője, vajdasági származású, Szerbiában, Magyarországon és Erdélyben egyaránt jelenlévő színész-rendező, most dolgozott első alkalommal a társulattal. A körülötte lévő vajdasági és magyarországi alkotói stáb pedig szintén egy olyan színházi kultúrából érkezett, amellyel mindez­idáig kevés élményszerű találkozása volt a helyi színész gárdának.

A március 9-i bemutatót követően, március folyamán még két alkalommal játsszák az előadást: 11-én, vasárnap és 13-án, kedden 19 órai kezdőidőpontokkal a nagyteremben. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro honlapon lehet váltani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.