Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A torjai falunapok programja

A torjai falunapok programja Kultúra

Hétvégén Torján is falunapra kerül sor. A sorban 18. alkalommal megszervezendő népünnepély pár éve a Septemberfest nevet viseli.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény egy újabb aszfaltút átadásával veszi kezdetét, majd a községháza előtt található Életfánál megáldják az újszülötteket, és a kultúrotthonban dr. Daragus Attila polgármester megnyitja a falunapokat; ez a nagykorúsítási ünnepséggel lesz egybekapcsolva. A művelődési otthon melletti téren 13 órakor kerülnek elő az üstök és a fakanalak, akkor kezdődik a nemzetközi főzőverseny, majd rá egy félórára a hatvanméteres székely túróspuliszkát is elkezdik feltűrni. A versenyt 16 órakor zsűrizikk, 18 órától az Insect, 21-től pedig a Bojtorján együttes lép színpadra.

Vasárnap a lovas felvonulás résztvevői az altorjai plébániánál fél 11-kor gyülekeznek, délben búcsús szentmise kezdődik a Mária-kápolnánál. Szintén délben a sportpályán az Auto Crono szervezésében spéci autókat állítanak ki, 15 órától a Torja–Bálványos Ifjúsági Néptánccsoport, valamint a Perkő Néptáncegyüttes lép színpadra, ezt a torjai iskolások műsora és az éltanulók díjazása követi. Fél öttől a Felsőháromszéki Ifjúsági Fuvószenekar műsorát lehet megtekinteni, 18 órától Pittyes 2-es és Gyufa szórakoztat, 21 órától pedig Josh & Betti koncertezik; a falunapok 22.15-kor tűzijátékkal érnek véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük