Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emlékjel a jótevőnek

Emlékjel a jótevőnek Kultúra

A földi létből 2020 augusztusában hirtelen távozott idős dr. Páll Andor nagyvállalkozó, Felső-Háromszék mecénása, egyháztámogató, az elesettek segítője tiszteletére állított kopjafát a berecki Gábor Áron-emlékház udvarán a leleményes ágyúöntő és hős tüzér őrnagyról elnevezett alapítvány.

Hirdetés
Hirdetés

„A közösségi szellem már gyermeki jellemének alkotó eleme volt” – mutatott rá a szűk család, a civil szervezet vezetősége, a község polgármestere, valamint a helyi és lemhényi plébános részvételével megtartott bensőséges ünnepséget levezető Tibád Sándor, nyugalmazott történelemtanár. Bodó Csaba, az emlékjelt kifaragó alapítványi elnök felidézte, egykor megfogadták, kopjafát állítanak a Gábor Áron alakját valamilyen módon megörökítőknek és az emlékét ápolóknak. Így került a Földi István, Gyárfás Jenő, Sombori Salamon Sándor, Khell Ödön, Orbán Árpád, Handra Kelemen, Demjén Attila, Máthé Barna és Bartha Mihály nevét őrző mellé immár sorrendben tizediknek a dr. Páll Andoré.

Sárosi Levente, a Gábor Áron Alapítvány alelnöke méltatta egykori jótevőjét és huszonkilenc éven át közeli munkatársát. „Minden hozzáfordulón segített, soha senkit nem utasított vissza”, emlékeztetett. Végezetül a kopjafát ft. Csomós László berecki plébános áldotta meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük