Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend Sport

A Román Kosárlabda-szövetség elkészítette a női kosárlabda Nemzeti Liga küszöbön álló 2022–2023-as idényének menetrendjét. A versenykiírás szerint a bajnokság október elsején egy teremtornával indul, mindkét háromszéki csapatunk idegenben kezdi az új szezont, a címvédő Sepsi-SIC a Kolozsvári U, míg a Kézdivásárhelyi SE a Konstancai MSK vendégeként lép pályára. A Román-kupában is kisorsolták a párosításokat.

Hirdetés
Hirdetés

A 2022–2023-as női kosárlabda élvonal mezőnye 11 csapatosra fogyatkozott, miután a bronzérmes Szatmárnémeti VSK nem vállalta a szereplést. A Konstancai MSK beiratkozott ugyan, de a tengerparti városnak nem lesz két csapata, a keret nélkül maradó Phoenix nem folytatja. Ez azt jelenti, hogy minden fordulóban egy csapatnak állnia kell. Akárcsak tavaly, idén is teremtornával rajtol a bajnokság, mégpedig október 1–2-án, egyelőre meg nem nevezett helyszínen. Az alapszakasz odavágója december 29-ig tart, a visszavágó 2023. január 7-én kezdődik, majd a nyolc legjobb csapatot felvonultató rájátszás március 22-én rajtol. Az ötmérkőzéses döntő első találkozója április 13-ra van beütemezve.

A hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC a Kolozsvári U ellen lép pályára az október eleji első fordulóban, a zöld-fehérek első hazai meccsüket október 15-én Târgoviște ellen vívják. A Kézdivásárhelyi SE a Konstancai MSK-val szemben kezd idegenben, majd az alaposan megerősített Bukaresti Rapidot fogadja a szezon első hazai mérkőzésén. A Sepsi-SIC és a KSE közti háromszéki rangadót a 7. fordulóban rendezik meg november 18-án a céhes városban.

Ha a bajnokságban páratlan számú csapat nevezett, a Román-kupában ezt úgy hidalták át, hogy a hiányzó helyre az ifjúsági válogatottat jelölték, és így sorsolták ki a párosításokat. A kupakiírás első körében, november 30-án és december 3-án a 12 csapat hat párharcban oda-visszavágót játszik. A mérkőzések győztesei, illetve a két legkisebb arányú vereséget szenvedő csapat bejut a februárban rendezendő nyolcasdöntőbe.

A címvédő, hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC a Konstancai MSK csapatát kapta ellenfélként, és hazai pályán kezdi a párharcot. A Kézdivásárhelyi SE a Kolozsvári Universitatea ellen játszik a továbbjutásért, és idegenben kezd.

Román-kupa, 1. forduló: Aradi FCC Baschet–Bukaresti Rapid, Brassói Olimpia–CSM Târgoviște, CSM Alexandria–Marosvásárhelyi Sirius KK, Sepsi-SIC–Konstancai MSK, Kolozsvári Universitatea–Kézdivásárhelyi SE, Ifjúsági válogatott–Bukaresti Agronomia.

A háromszéki csapatok odavágóbeli programja a Nemzeti Ligában: 1. forduló, október 1–2.: Kolozsvári U–Sepsi-SIC, Konstancai MSK–Kézdivásárhelyi SE; 2. forduló, október 15.: Sepsi-SIC–Târgoviște, KSE–Bukaresti Rapid; 3. forduló, október 22.: Agronómia Bukarest–Sepsi-SIC, Târgoviște–KSE; 4. forduló, október 29.: Sepsi-SIC–Brassói Olimpia, KSE–Kolozsvári U; 5. forduló, november 5.: Bukaresti Rapid–Sepsi-SIC, a KSE áll; 6. forduló, november 12.: Sepsi-SIC–Konstancai MSK, Marosvásárhelyi Sirius–KSE; 7. forduló, november 18.: KSE–Sepsi-SIC; 8. forduló, december 10.: Sepsi-SIC–Alexandria, Aradi FCC–KSE; 9. forduló, december 17.: Marosvásárhelyi Sirius–Sepsi-SIC, KSE–Agronómia Bukarest; 10. forduló, december 23.: Sepsi-SIC áll, Brassói Olimpia–KSE; 11. forduló, december 29.: Aradi FCC–Sepsi-SIC, KSE–Alexandria.

Fotó: Tofán Levente (archív)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük