Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdinek kupaforduló, a Sepsi OSK még vár

Kézdinek kupaforduló, a Sepsi OSK még vár Sport

A Román-kupa harmadik fordulója szeptember 14-re van beütemezve, bár némelyik mérkőzést lehet hamarabb vagy később fogják lejátszani. Országszerte 24 mérkőzésre kerül sor. Bekapcsolódnak a 2. Liga csapatai is.

Hirdetés
Hirdetés

Az előző fordulóban a foksányiakat 3–2-re legyőző Kézdivásárhelyi SE a másodosztály 14. helyén álló FC Brassó csapatát fogadja, az ACS Steagul Rosu Municipal Brassó vendége a 2. Ligában második helyen álló CSC Sellenberk 1599 csapata lesz. Az FK Csíkszereda régi 2. és 3. ligás vetélytársához, az Aerostar Bákóhoz utazik.

Mint már többször közöltük, a holland Hypercube társaság közreműködésének köszönhetően a labdarúgó Betano Román-kupa lebonyolítása gyökeresen megváltozik. A 3. fordulóból továbbjutó 24 csapathoz csatlakozik a 1. Liga 2021–2022-es bajnoki végső rangsorának 8 csapata, a 9–16. helyezettek. A 32 csapat egy-egy mérkőzéses rájátszása után maradt 16-os mezőnyt kiegészíti az 1. Liga 2021–2022-es bajnoki idényének első 8 helyezettje (felsőház 6, alsóház 2), köztük a 7. helyen záró Sepsi OSK, a kupakiírás címvédője is! A 24 csapatot 3 értékcsoportra osztják, utána négy darab 6-6 tagú csoportot sorsolnak ki. Ennek ellenére (jelen állás szerint) nem 5-5, hanem 3-3 mérkőzés vár mindenkire, s mind a három más-más értékcsoportból való ellenfél.

A versenyábra alapján az már tény, hogy a Sepsi OSK az első értékcsoportba kerül, az említett 8 csapat egyik tagjaként. A 2. értékcsoportba azok az 1. ligás csapatok kerülhetnek, amelyek az előző bajnokság 9–16. helyezettjeiként még versenyben vannak. Amelyik kiesett a szeptember 29-i rájátszásban, a helyét átveszi olyan csapat, amely a rájátszásból továbbjutott, a jogosultságát az előző bajnokságban elért eredmény (érték-rangsor) alapján állapítják meg. A hármas értékcsoportba kerül a „maradék” csapat, számuk mindenképpen 8. Amit száz százalékosan tudni lehet, a Sepsi OSK ott lesz a 24-ben, és a CFR, FCSB, Universitatea Craiova, FC Voluntari, Farul Konstanca, FC Argeș, FC Botoșani hetes közül egyikkel játszani kell a csoportban. A négy 6-6 tagú csoport első 2-2 helyezettje jut az egy-egy mérkőzéses negyeddöntőbe. A csoportelsők saját pályán játszhatnak! 

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük