Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Szóvadászók lettek az elsők

A Szóvadászók lettek az elsők Kultúra

Idén Kovásznán, a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban szervezték meg az iskola névadójához kapcsolódó anyanyelvi vetélkedőt, amelynek célja a negyedikes diákok anyanyelvi és általános műveltségének gyarapítása. Az április 7-én lezajlott megyei szakasz első három helyezettje továbbjut az országos szakaszra, amelyre májusban kerül sor Déván.

A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő megyei szakaszát eddig mindig a baróti iskolában szervezték meg nagy sikerrel, idén először hárult ez a nemes feladat a kovásznai líceum tanítóira.
– A munka oroszlánrészét Fülöp Annamária végezte, ő volt a főszervező, mi pedig neki igyekeztünk segíteni, mindenki a maga talentuma szerint. Kiemelném továbbá Tökbandi Rita tanítónőt, aki a főszervezővel együtt megszerkesztette a verseny feladatsorát mind a körzeti, mind a megyei versenyre – mondta el Thiesz Katalin tanítónő.

Hirdetés
Hirdetés

A verseny célja a negyedikes diákok anyanyelvi és általános műveltségének gyarapítása. A IV. osztályosok a Napsugár gyermeklapban közölt anyanyelvi feladatok megoldásával gyűjthették össze az országos döntőn való részvételhez szükséges pontokat, természetesen a megyei vetélkedőn elért pontszámokkal együtt.

A múlt heti megmérettetésen a megye 9 körzetéből 9 csapat vett részt 3–3 tanulóval, a kemény munka után pedig megszületett az eredmény is. Az első helyezett a kovásznai Szóvadászok csapat (Bagoly Anna, Fülöp Áron, Gyárfás Beáta) lett, akiket Tusa Anikó tanítónő készített fel. Második helyezett lett a Menőmanók csapat a Székely Mikó Kollégiumból (Szabó Kádár Viola, Sorbán Tamás, Kiss Henrietta, felkészítő tanár: Hatos Gabriella). A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kovásznai Szóúszók csapata állhatott fel (Fazakas Dorka, Máthé Jázmin, Kocsis Linda Anetta, felkészítő: Tusa Anikó).

A szervezők köszönik a támogatást Kovászna Megye Tanácsának, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőségnek, a kovásznai művelődési háznak, a Pro Csoma Egyesületnek és Gál Szabolcs vállalkozónak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük