Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A költészet napjára

A költészet napjára Kultúra

A Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület szavalóversenyt szervezett vasárnap, a magyar költészet napján a céhes városi Erzsébet Teremben. A versenyre három kategóriában lehetett jelentkezni: kis- és középiskolások, valamint felnőttek. József Attila, Radnóti Miklós, Márai Sándor, Ady Endre, Tompa László, Farkas Árpád és Kányádi Sándor verseit hallhattuk az előadóktól.

Hirdetés
Hirdetés

A szavalóverseny házigazdája Kiss Erika, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdivásárhelyi irodavezetője és Biró Erika szörcsei református lelkipásztor, a Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület elnöke volt. A versenyen 25 versmondó mérettette meg magát, a szavalatokat háromtagú zsűri értékelte: Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi adjunktus, Ferencz Éva, a Nagy Mózes Elméleti Líceum magyartanára és Nagy Zsuzsa, a lemhényi Bem József-iskola magyartanára.

Az V–VIII. osztályos diákok közül a dobogó felső fokára Szekeres Anna léphetett, az ezüst­érmet Molnár Mimella, a bronz­érmet Kerezsi Boglárka vitte el. A középiskolások között első díjban Puskás Cynthia Laetícia és Borcsa Zsombor részesült, Imre Mária Anita második helyezést, míg Szabó Gabriella harmadik helyezést ért el, Kertész Blanka pedig dicséretben részesült. Felnőtt kategóriában első díjat Holczer Csaba, második díjat Kopacz Tímea kapott.

A versenyen minden versmondó emléklappal gazdagodott, emellett a díjazottak díszoklevelet és értékes könyvcsomagot kaptak Vass Imrének és a szervezőknek köszönhetően. A Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület eseményét az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete is támogatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük