Hirdetés
Hirdetés

A hegy hangja(i)

A hegy hangja(i) Kultúra

A fenti címmel kerül sor Nagy Zsuka és Simon Adri költők erdélyi könyvbemutatójára március 20-án, hétfőn 17 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban, március 21-én, kedden 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban és március 22-én, szerdán 18 órától a székelyudvarhelyi Gondűző Étterem- és Szállodában. A szerzőkkel Murányi Sándor Olivér író beszélget.

Hirdetés
Hirdetés

Nagy Zsuka 1977-ben született Nyíregyházán, jelenleg szülővárosa és Budapest között ingázik. Verseket, novellákat és tárcákat ír. Kötetei: mégismarionett (Parnasszus Kiadó, 2008), Küllők, sávok (Orpheusz Kiadó, 2017), Pigment (Orpheusz Kiadó, 2018). Tornacipők a stégen (Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár, Tiszta szívvel füzetek, Nyíregyháza, 2019), les (Mersz Könyvek, Bada Dada Alapítvány, Budapest, 2021).
Simon Adri 1974-ben született Szegeden. Verset, kritikát, recenziót, interjút publikál, jelenleg Budapesten él. Kötetei: Komplemente – versek (Tipp Cult, 2010), Földerengés – versek (Gondolat, 2015), Tizenöt halál – versek (Orpheusz, 2020), Az életszatyor és egyéb málhák – kritikai írások (Magyar Napló, Bp., 2021).
A rendezvény-sorozat támogatói a Magyar Írószövetség, a Természet és Irodalom Egyesület, a Gondűző Étterem- és Szálloda, a Kájoni János Megyei Könyvtár, a Bod Péter Megyei Könyvtár, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete és Hargita Megye Tanácsa. A kötetek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 20., 8:19
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Fikker János:

  A hegy alatt…

  A Hegy alatt ma hárfázik a szél
  a kaszálókon asszonyok takarnak
  szép cserzett arcú edzett asszonyok
  szent énekekkel áldoznak a Napnak

  és szélfúvásban láncfadrótok lengnek
  az asszonyoknak új híreket hoztak
  az ütemes és baljós suttogásban
  üzen a ma és segélyt kér a holnap

  mert Földünkön háborúk tarolnak
  és Égre néznek gyermektetemek
  Ők kérik Istent a Napot a Holdat
  hogy béküljenek már az emberek

  még védelmez még őrt áll a Havas
  még imádkozó asszonyok takarnak
  a Hegy alatt hétágra süt a Nap
  és fogy a rend az égerfák alatt