Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Boér Géza bérleteseket várja az Udvartér Színház

A Boér Géza bérleteseket várja az Udvartér Színház Kultúra

A kézdivásárhelyi Udvartér Színház 2023/2024-es évadra szóló bérletrendszere keretében másodszor játssza a Vigadó Művelődési Központ nagytermében Bódi Attila: Lázadni veletek akartam című kortárs dramaturgiáját a Yorick Stúdió és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, közös produkcióban, Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal, december 12-én 19 órától a Boér Géza bérleteseket várják, jegyek szabadeladásban is kaphatóak, 30 lejes áron.

A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg nekünk a szerző, a legérzékenyebb korosztályon, a kamaszok szemén keresztül.

Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.

30 év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani.
*
Szereposztás:
LÁSZLÓ CSABA • SEBESTYÉN ABA • SZÁSZ CSABA

Zeneszerző:
CÁRI TIBOR • SZÁSZ CSABA
Díszlet- és jelmeztervező:
SÓS BEÁTA
Színpadi adaptáció:
BARABÁS OLGA
Operatőr:
KOMESZ SZILVIA
Rendezőasszisztens:
TALÁN VANDA
Ügyelő:
SZAKÁCS LÁSZLÓ
Súgó:
TÓTH KATALIN

RENDEZŐ: SEBESTYÉN ABA

Regisztráció és további információk: 0730 600 279.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük