Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

53. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivál

A Székelyudvarhelyi Művelődési Ház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala idén június 22–23-án szervezi meg az immár 53. Szejke Népzene- és Néptáncfesztivált. A Hagyományőrzési Központ harmadik éve társszervezője az eseménynek az intézmény Interetnikus néptáncfesztivál elnevezésű programja keretében.

Hirdetés
Hirdetés

Az interetnikus jelleggel megszervezett esemény meghívott tánccsoportjai szombaton, június 22-én 17 órától a székelyudvarhelyi Bethlen negyedi parkban ízelítőt adnak táncprodukcióikból, majd ezt követően, 21 órától nemzetközi táncházat tartanak a székelyudvarhelyi művelődési ház előcsarnokában. Vasárnap 10 órától népviseleti parádé lesz a Tábor negyedben, a Városháza téren és a művelődési ház előtt.

Az ország különféle etnikumú néptánccsoportjai (örmény néptánccsoport Szamosújvárról, görög néptánccsoport Brassóból, rutén néptánccsoport Bistra-Máramarosból, szász néptánccsoport Nagyszebenből, ukrán néptánccsoport Suceaváról, orosz-lipován néptáncsoport Rădăuți-Suceáváról, szerb néptánccsoport Karánsebesből) mellett fellép a Deákvári Naszály néptáncegyüttes Vácról, az Atasz táncegyüttes az ukrajnai Beregszászról, a Boróka Senior tánccsoport a magyarországi Barcsról, a Bartók táncegyüttes Budapestről, a Ceglédi Patkós Irma Művészeti Líceum tánccsoportja, valamint Hargita megye jeles néptánccsoportjai is képviseltetik magukat: az Izva Csíkszeredából, a Szilvamag néptánccsoport Oroszhegyről, a Kékiringó néptáncegyüttes és a Serittő néptáncegyüttes Székelyudvarhelyről, a Fenyőalja néptánccsoport Székelyvarságról, az Iglice néptánccsoport Felsőboldogfalváról és a Gyöngyszem néptánccsoport Székelyszentkirályról.

A gálaműsor Szejkefürdőn 12 órakor kezdődik, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük