Felhívás!

Háromezer műtárgyat költöztettek át a Buckingham-palotából

Háromezer műtárgyat költöztettek át a Buckingham-palotából Külföld

Elkezdődtek a londoni Buckingham-palota világhírű képtárának felújítási munkái. Ennek érdekében az itt található mintegy háromezer műtárgyat el kellett szállítani.

II. Erzsébet brit uralkodó hivatalos londoni rezidenciáján nem csupán a Képtárat újítják fel, hanem a palota teljes infrastruktúráját is. A műkincsek a palota keleti szárnyában voltak eddig, ami a Mallra néz, és ahol a híres erkély is található, amelyről a királyi család esküvők és állami ünnepségek alkalmából integetni szokott.

A felújítás részeként a Képtár 200 éves tetejét is kicserélik, és ehhez az elmúlt 45 évben először a gyűjtemény összes festményét, köztük Canaletto, Vermeer és Rembrandt remekműveit is áthelyezik – közölte  a palota.

A festmények elmozdítását több hónapos előkészítő munka előzte meg. A műalkotások elmozdítása mindig különös figyelmet igényel, de itt valóban nagy méretű munkák zajlanak.

Nem csupán festményeket, hanem porcelán műtárgyakat, értékes textíliákat, könyveket, csillárokat, tükröket, órákat és bútorokat is át kell helyezniük.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.