Felhívás!

Fertőzésversenyeket rendeznek diákok egy amerikai városban

Fertőzésversenyeket rendeznek diákok egy amerikai városban Külföld

Koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok az Egyesült Államok egy városában, ráadásul nevezési díjat is szednek – adta hírül pénteken az AP amerikai hírügynökség helyi illetékesek beszámolója alapján.

A vírusvirtus az alabamai Tuscaloosában dívik: a szervezők meghívnak bizonyítottan fertőzötteket az összejövetelekre, a versenyzők pedig leteszik a nevezési összeget, amely annak üti a markát, aki a leghamarabb megfertőződik.

A város tanácsnoka, Sonya McKinstry „eszementnek” minősítette vírusviadalokat, a helyi tűzoltóparancsnok pedig – aki beosztottjaitól szerzett tudomást az összejövetelekről – nem hitte el. Némi ellenőrzés után azonban kiderült, hogy nem alaptalan híresztelésekről van szó, hanem valós történésekről.

Egy helyi orvos, Ramesh Peramsetty közölte, hogy már egy hónapja hall a versenyekről. Akkor adott végképp hitelt a híreszteléseknek, amikor a labortesztek ismertetésekor akadtak olyan fiatalok, akik nagyon megörültek annak, hogy fertőzöttek, és akadtak olyanok is, akiket elszomorított, hogy mentes szervezetük a kórokozótól.

Az alabamai egyetem vezetői közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy hozzájuk is eljutott az összejövetelek híre, és mindent elkövetnek, hogy a hallgatókat felvilágosítsák azoknak a veszélyeiről. Hozzátették, hogy már indítottak vizsgálatot az ügyben, de egyelőre egyetlen hallgatójukról sem bizonyosodott be, hogy jelen volt a rendezvényeken.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem adatai szerint a koronavírusnak az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, több mint 2,7 millió. Ott a legmagasabb a halálos áldozatok száma is, immár megközelíti a 129 ezret.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 3., 10:14
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Valaki, hiteles személy, mondja már meg:igaz az, hogy mifelénk sokan pozitív tesztet vállalnak be, mert pénzt kapnak? Én már több ismerőssel beszélgetve, a kór nem kellemes mivoltát ecsetelve, voltam letorkollva, hogy fenét van vírus, a pénzért vállalják be sokan. Jó volna tudni már az igazságot.
  Ugyanakkor kifejezem elismerésem azon személyek felé, akik munkájukról adódóan egész nap kell maszkot viseljenek. Főleg ebben a melegben! Ha csak ez az egy dolog miatt is, amennyiben nincs reális veszély, enyhítsenek a szabályokon. Viszont ha az van, amit én is inkább hiszek, hogy a vírusveszély reális, akkor Isten óvjon bennünket! Egy ilyen vezetéssel, mint amilyen van Romániában, meg akik az ellenzékből ugrásra készen állnak, hogy visszavegyék a hatalmat, egyértelmű a zuhanásunk egy grandkanyoni méretű gazdasági szakadékba.

  • User
   Dátum: 2020. július 3., 11:02
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Nem vagyok hiteles, de…az ismerősöknek kell hinni vagy az orvosoknak? És nem csak a romániai orvosokra gondolok. Vagy miért is kínlódnak a görögök a határon a teszteléssel? Miért ürítették ki Magyarországon is a kórházakat a legrosszabbra gondolva? Miért vigyáznak olyan nagyon Putinra és Trumpra, hogy senki potenciális fertőzött ne kerüljön a közelébe? Van elég példa ami arra utal, hogy igenis valós a veszély.