Felhívás!

Betiltották a “koronavírust”, most mégis maszkviselésre biztatnak

Betiltották a “koronavírust”, most mégis maszkviselésre biztatnak Külföld

A türkmenisztáni hatóságok hétfőn azt tanácsolták a lakosoknak, hogy viseljenek maszkot a por ellen, és tartsák be az ajánlott távolságot egymás közt, miközben továbbra is azt állítják, hogy a közép-ázsiai országot elkerüli a koronavírus-járvány.

A bejelentést azt követően tették, hogy a múlt héten az országba érkezett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) küldöttsége, hogy felmérje a hatóságok reakcióját a járvánnyal szemben, a világ egyik legelzártabb országában.

A kormány folyamatosan azt ismételi, hogy Türkmenisztánt nem sújtotta az új koronavírus, azon tüdőgyulladásos esetek ellenére, amelyekről a külföldi média beszámolt, írja az Agerpres.

A türkmén egészségügyi minisztérium hétfőn közleményben szólította fel a lakosságot, hogy viseljenek maszkot, mert a levegőben „magas a porkoncentráció”.

„Erősen ajánljuk, hogy mindenki használjon védőeszközöket a felső légutak védelmére” – közölte a minisztérium.

A hatóságok arra is felszólították a lakosokat, hogy tartsák tiszteletben az egyméteres társadalmi távolságot, anélkül, hogy erre különösebb magyarázatot adtak volna.

A türkmén busz- és taxisofőrök már a múlt hét óta kötelesek maszkot viselni szolgálat során.

Az elmúlt hónapokban több ezer ember vett részt Türkmenisztánban zajló nyilvános összejöveteleken, maszk és kesztyű nélkül.

Júniusban a WHO a maszk viselését javasolta a tömegközlekedésben és minden olyan helyen, ahol lehetetlen betartani a távolságot.

A múlt hónapban a türkmén diplomácia hamis információként írta le az Egyesült Államok nagykövetének üzenetét, amely felhívta az amerikai állampolgárainak figyelmét az országban megjelent esetleges COVID-19 esetekre.

Március végén a türkén hatóságok betiltották a „koronavírus” szót, annak érdekében, hogy meggátolják a pandémiáról szóló információk terjedését.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.