Hirdetés
Hirdetés

92 évesen érettségizett le egy brit férfi

92 évesen érettségizett le egy brit férfi Külföld

Egy 92 éves férfi lett a legidősebb ember Nagy-Britanniában, aki sikeresen leérettségizett – írja a Metro.

Hirdetés
Hirdetés

Derek Skipper a Cambridge melletti Comberton Village College-ban vizsgázott le. A felkészülés során az idős férfi nem csak a matematikai készségeket sajátította el, de megtanulta használni az internetet is, főleg a YouTube-on mozog otthonosan, mivel a felkészülést nagy részben ott végezte.

„Egy kicsit lassabb voltam a vizsgán, mivel időnként kikapcsoltam, az agyam egy-két percre leállt” – mondta a férfi. Hozzátette, mivel kifutott az időből, ezért több bonyolult kérdésre nem tudott válaszolni.

“Van egy barátunk, aki most 19 éves, háromszor is megbukott a matematikaérettségin. Neki akartam segíteni azzal, hogy megmutatom, én is le tudom tenni a vizsgákat” – mondta.

Az idős férfi azt is elmesélte, hogy fiatalon csak egy napot hagyott ki az iskolából a második világháború alatt. Akkor is azért, mert defektet kapott a biciklije, amivel iskolába járt.

Később sikeresen teljesítette az érettségivel egyenértékű vizsgákat, de most már „hivatalosan” is leérettségizett. Skippernek már gyenge a látása, ezért külön nagyítót biztosítottak neki a vizsgákhoz.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások