Felhívás!

A Környezetvédelmi Őrség volt vezetője is megpályázza az USR elnöki tisztségét

A Környezetvédelmi Őrség volt vezetője is megpályázza az USR elnöki tisztségét Külföld

A Környezetvédelmi Őrség volt vezetője, Octavian Berceanu is indul a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségéért.

Berceanu egy szerda esti Facebook-bejegyzésben azt írta, maga is megpályázza az elnöki pozíciót, “mert a tagoknak jogukban áll szabadon véleményt nyilvánítani, joguk van ahhoz, hogy megértsék és támogassák őket”. “Azért indulok, mert a román állampolgárok azért szavaztak, hogy képviseljük őket, feltételek nélkül, bármilyen nehéz is ez számunkra. Ezt fogjuk tenni” – fűzte hozzá.

A pártelnökválasztás első fordulóját július 6-a és 10-e között, a második fordulót július 11-e és 15-e között tartják. Az eredményeket a július 16-i online kongresszuson érvényesítik.

Az USR ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă május 21-én jelentette be, hogy jelölteti magát az alakulat elnöki tisztségére, hangsúlyozva, bebizonyította már, hogy a tettek embere, és konkrét eredményeket tud felmutatni, “nem steril blablát”.

Június 15-én a párton belüli, Bátorság Romániáért nevet viselő platform képviselői is közölték, hogy június végéig előválasztáson döntenek pártelnökjelöltjük személyéről. Eddig Allen Coliban brassói polgármester, valamint Cătălin Teniţă és Mihai Poliţeanu képviselők jelezték az előválasztáson való indulási szándékukat. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.