Felhívás!

Teljesen megvakult egy beteg, miután a jó szemét operálták ki egy pozsonyi kórházban

Teljesen megvakult egy beteg, miután a jó szemét operálták ki egy pozsonyi kórházban Külföld

Egy beteg jó szemét operálták ki a Pozsonyi Egyetemi Kórházban, ennek következtében mindkét szemére elvesztette a látását – írja az Új Szó a TASR hírügynökség alapján.

A műtétet egy elismert szemorvos vezette, az orvosnőt az eset után eltiltották a páciensektől. A kórház emellett az ügy kapcsán több intézkedést is bevezetett.

A kórház tájékoztatása szerint az érintett páciensnek és családjának felajánlották a segítségüket a következmények enyhítésére, legyen szó egészségügyi, pszichológiai vagy szociális segítségről.

„Rendkívül érzékenyen állunk hozzá ehhez a tragikus esethez. Természetesen, az érintettekkel tartjuk a kapcsolatot, és minden szükséges segítséget megadunk” – mondta a lapnak Eva Kliská, a kórház szóvivője.
 
A TASR szerint az egészségügyi felügyeleti hatóság vizsgálatot indított a példátlan eset körülményeinek feltárására.

A tragikus hiba a szlovák egészségügyi ágazatban zajló munkaügyi vita közepette történt. Egy héttel ezelőtt az orvosok szakszervezete bejelentette, hogy mintegy 3000 orvos kész felmondani, ha nem emelkednek a bérek, és ha az egyre elviselhetetlenebb munkakörülmények nem javulnak.

A személyzet elvándorlása miatt, különösen a Cseh Köztársaságba és Ausztriába, a Szlovákiában maradt orvosok több éve túlterheltek, és a helyzetet a koronavírus világjárvány tovább súlyosbította.

(Ujszo.com/Digi24)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.