Felhívás!

12 élő óriáshangyát küldött valaki postán Ausztráliából Kínába

12 élő óriáshangyát küldött valaki postán Ausztráliából Kínába Külföld

Egy Ausztráliából érkező postai csomagba rejtve 12 élő hangyát és 10 hangyatojást foglalt le a kelet-kínai Santung tartomány Csingtao városának vámhatósága kedden – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség szerdán.

A dobozban talált hangyák két, Ausztráliában őshonos fajtába sorolhatóak: az ausztrál hangya vagy bikahangya néven is ismert Myrmecia pyriformis 2,5 centiméteres hosszával az óriáshangyák közé tartozik, csípése enyhén mérgező, a húshangyának nevezett Iridomyrmex purpureust hazájában olykor a mérges óriásvarangyok ritkítására használják.

A nyomozás során a hatóságok megállapították, hogy a hangyákat a címzett háziállatként kívánta tartani, csakhogy az élő rovarok behozatalát a kínai törvények tiltják.

A vámhatóság kiemelte: az idegen fajok kockázatot jelentenek a környezetre és az emberek egészségére, szaporodásuk gazdasági károkat okozhat. Közölték, hogy a lefoglalt hangyák karanténkezelése befejeződött, az állatok további sorsáról azonban nem számoltak be.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 10., 11:50
    ÉRTÉKELÉS: 3

    háziállatként akarta tartani….hogy aztán a kínai újévkor valamilyen ínyenc ételt készítsen belőlük ,mert egy kínai mondás azt tartja ,hogy ami mozog abbol étel készíthető ,ami pedig nem mozog azzal fűszerezzük.